Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska svaret på Lagerbäcks besked

Lars Lagerbäck tar över det norska landslaget
Vilket nu betyder att han lämnar sitt uppdrag i Sverige
Foto: Nils Petter Nilsson

Lars Lagerbäck har presenterats som norsk förbundskapten.

Det innebär att han hoppar av uppdraget som rådgivare åt Janne Andersson i det svenska herrlandslaget.

– Det är naturligtvis tråkigt, han har bidragit med mycket klokskap och erfarenhet, säger herrlandslagets presschef Niklas Bodell.


LÄS OCKSÅ: DÄRFÖR TAR LAGERBÄCK ÖVER NORGE

Det var i augusti i fjol som Janne Andersson avslöjade att han hade rekryterat Lars Lagerbäck till sin landslagsstab. Lagerbäck skulle agera rådgivare åt Andersson.

Men uppdraget blev ett kortvarigt sådant. I dag vid lunchtid presenterades Lagerbäck som ny förbundskapten för det norska herrlandslaget. Nästa gång han och möter Andersson är de motståndare, inte samarbetspartners.

– I och med att han tillträder i dag som ny förbundskapten för Norge så avslutas samarbetet med det svenska landslaget i samma stund, säger herrlandslagets presschef Niklas Bodell.

Lämnar Sverige-jobbet

Hur ser förbundet på detta?

– Det är naturligtvis tråkigt, han har bidragit med mycket klokskap och erfarenhet. Å andra sidan har vi full förståelse och respekt för att han har antar den här utmaningen. Vi kan bara tacka för det han har gjort det här halvåret och önska honom lycka till.

– Vi har vetat det här sen ett par dagar tillbaka. Vi kan bara gratulera Norge och önska Lagerbäck lycka till - förutom när de möter oss.

Janne Andersson har uttalat sig via Svenska fotbollförbundets webbplats.

– Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, säger Andersson.