Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska svaret: ”Det låter ju inte så bra...”

Emil Forsberg
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUAN CARLOS HIDALGO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

MADRID/GÖTEBORG. Spaniens förbundskapten Luis Enrique är ”övertygad om att Sverige kommer råka illa ut” på grund av hettan. 

Nu svarar Blågult. 

– Det låter inte alls bra, säger Emil Forsberg skämtsamt. 

Spanien har lärt sig en läxa. Under VM i Ryssland 2018 tränade de under 15 graders värme, och när det väl var dags för match så fick spelarna en värmechock när de plötsligt tvingades spela när det var 35 grader varmt. 

Inför EM-premiären mot Sverige på måndag har spanske förbundskaptenen Luis Enrique justerat om. Nu tränar spanjorerna i Madrid under 35 graders värme. Allt för att komma välförberedda till måndagspremiären. 

Spanska tidningen Marca rapporterade under lördagen att Enrique är övertygad om att Blågult valt fel väg då de valde att träna i 15 graders värme hemma i Göteborg. 

”Det kommer bli runt 30 grader varmt under matchen. Det är bra för Spanien och dåligt för Sverige som har förberett sig för EM i sitt hemland, med träningspass i 15 graders värme varje dag. De svenska spelarna kommer åka på en värmesmocka liknande den de spanska spelarna drabbades av i VM i Brasilien”, skrev Marca. 

Isak: ”Inget vi ska skylla på efteråt”

Spaniens förbundskapten är dessutom övertygad om att ”Sverige kommer råka illa ut” på grund av hettan. 

Nu svarar Sverige. På lördag mötte Alexander Isak och Emil Forsberg pressen och gav svar på Marcas uppgifter. 

– Det låter inte alls bra, säger Emil Forsberg sarkastiskt och blir sedan mer seriös i tonen: 

– Det är svårt att svara på men Janne (Andersson, förbundskapten) var tydlig med att vi ska dricka och äta kolhydrater ordentligt. Det kommer bli otroligt varmt, säger Forsberg. 

Isak är inne på samma spår: 

– Nej, det skulle jag inte vilja säga (att Blågult kommer råka illa ut). De (Spanien) kanske har en liten fördel för att de tränar på hemmaplan och förberett sig på det här. Men det är inget vi ska skylla på efteråt.