Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska supportrarna hyllas – av polackerna

Svenska fans inför matchen mellan Slovakien och Sverige. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Svenska fans inför matchen mellan Slovakien och Sverige. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Flera tusen svenska supportrar har intagit Lublin under U21-EM i Polen. 

Nu hyllas de av stadens lokalbefolkning.

– Jag tror att alla kommer att sakna de svenska supportrarna när de åker hem, säger hotellchefen Małgorzata Greguła.

Det svenska U21-landslaget har haft ett enormt stöd på läktarna under sina matcher i Polen. I kväll klockan 20.45 spelas den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Slovakien, och lika stort stöd väntas även då. 

Hela den senaste veckan har hotell, restauranger och barer i Lublin varit fulla av svenska supportrar, och flera Lublin-bor säger nu att de kommer att sakna stämningen när svenskarna åker härifrån.

– Atmosfären är fantastisk. De beter sig bra, de är glada och förväntansfulla hela tiden, aldrig otrevliga mot någon. Det är riktigt bra reklam för vår stad, jag är jätteglad att de här matcherna spelas i min stad, säger glassförsäljaren Maja Wardawy. 

Har det någonsin varit så här mycket folk i Lublin? 

– Jag har ingen aning, men jag har hört att det är flera tusen svenskar här och jag såg marschen till arenan inför förra matchen (mot Polen) och det var otroligt många. Vi kommer att sakna atmosfären som de har skapat, säger Maja Wardawy.

"Inte många som följer sitt lag som svenskarna"

Även hotellchefen Małgorzata Greguła säger att det har varit bra för Lublin att två av Sveriges gruppspelsmatcher lades här.

– Atmosfären är magisk. Det är så många supportrar här i Lublin och vi alla beundrar de svenska supportrarnas energi och uppslutning. Det är inte många fans som följer sitt lag på samma sätt som svenskarna. De har inte skapat några problem, det har bara varit kul att ha dem här i Lublin, säger hon och fortsätter:

– Lublin känns som en sportstad just nu. Jag tror att alla kommer att sakna de svenska supportrarna när de åker hem.

En som gärna ser att de svenska supportrarna stannar även efter att det svenska landslaget är klara i Lublin är telefonförsäljaren Mateusz Kasmiez.

– Jag har bara hört bra saker om de svenska supportrarna. Det är bra för affärerna och turismen att de kommer hit till Lublin, oftast väljer turister andra städer i Polen. Det verkar också som att de gillar vår öl, vilket alltid är kul. De får gärna stanna kvar så länge de vill, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!