Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenska piken: "Vi har allt att vinna"

Publicerad
Uppdaterad

AMSTERDAM. Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien.

Något av de lagen står mellan Sverige och ett VM-slutspel i Ryssland nästa sommar.

– Vi känner inget tryck på oss, vi har allt att vinna, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det blev ingen kollaps i Amsterdam, men heller ingen seger i kombination med franskt fiasko mot Vitryssland. Det gör att den svenska jakten på en biljett i nästa sommars VM går vidare med dubbla play-off-matcher i november.

På tisdag lottas utslagsrundan i Zürich. Sverige tillhör den andra seedningsgruppen tillsammans med Grekland, Nordirland och Irland, och kommer därför att lottas mot Danmark, Schweiz eller Italien.

– Det ska bli jäkligt roligt. Det är väldigt roligt att vi har tagit oss till play-off. Jag är väldigt glad i dag, säger förbundskapten Janne Andersson, som även berättade vilka av Svenska fotbollförbundets scouter som har tittat på potentiella motståndare i dagarna.

– Jonas Thern såg Danmark i söndags, och sedan var han och såg Italien i går. Lasse Jacobsson var och såg Kroatien och sedan på Portugal-Schweiz i dag. Så vi får vänta på den analysen som kommer därifrån. Vi får utgå därifrån när vi bedömer vem vi ska möta så klart när det lottas, säger han.

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

– Jag tycker fortfarande att vi har grejer att vinna. Jag tycker det, utifrån hur vi har gått in i det här kvalet. Vi känner inget tryck på oss på det sättet, vi har allt att vinna när vi går in i play-off, det ska bli jäkligt roligt.

Om du tittar på lagen ni kan möta, vilket lag vill du helst ha?

– Nu får ni ett sånt här roligt svar igen. Jag spekulerar inte i det. Vi väntar tills det är klart så får vi se hur vi ska agera. Jag har ingen känsla för det nu. Jag är glad för att vi har tagit oss till play-off. När vi ser vem vi får möta ska vi göra vårt absolut bästa för att vinna den matchen.

"Vi är en otäck motståndare"

Spelarna var å sin sida desto mer öppna med sina preferenser.

– För mig är Italien det starkaste laget med en otroligt bra defensiv. Även Kroatien med många fantastiska spelare, men de har haft en del problem under kvalet. Sen tycker jag att vi har chans mot alla lag. Danmark och Schweiz är två intressanta lag som vi har bra chans mot, säger Marcus Berg.

Hur gärna vill du ha Danmark med tanke på hur det gick senast?

– Det hade varit kul. Ett bra lag speciellt nu på slutet. Alla matcher är otroligt tuffa men vi har ett bra självförtroende.

Ludwig Augustinsson vill också möta Danmark.

– Jag tror att Danmark vill möta oss, de känner nog en del revanschlusta. Några av mina gamla danska lagkamrater vill möta Sverige, det vet jag om. Det hade varit kul att möta Danmark igen. Det är många spelare som har kommit och gått. Det blir en ny historia, men det klart att det sitter i huvudet på de som var med senast mot Sverige. Vi får dra den lottningen innan vi börjar prata om det. Vi är en otäck motståndare för många lag och är inte enkla att möta defensivt. Vi är en lagmaskin.

Lagkapten Andreas Granqvist var däremot mer skeptisk.

– Jag vill helst inte ha Italien, och Danmark, för de vill säkert ha revansch för hur det gick senast. Då har vi Kroatien och Schweiz kvar, vi får se vilket lag det blir. Men jag undviker Italien helst, säger han.

Matcherna spelas först mellan den 9-11 november, innan returerna äger rum mellan den 12-14:e.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag