Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska piken: "Vi har allt att vinna"

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

AMSTERDAM. Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien.

Något av de lagen står mellan Sverige och ett VM-slutspel i Ryssland nästa sommar.

– Vi känner inget tryck på oss, vi har allt att vinna, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det blev ingen kollaps i Amsterdam, men heller ingen seger i kombination med franskt fiasko mot Vitryssland. Det gör att den svenska jakten på en biljett i nästa sommars VM går vidare med dubbla play-off-matcher i november.

På tisdag lottas utslagsrundan i Zürich. Sverige tillhör den andra seedningsgruppen tillsammans med Grekland, Nordirland och Irland, och kommer därför att lottas mot Danmark, Schweiz eller Italien.

– Det ska bli jäkligt roligt. Det är väldigt roligt att vi har tagit oss till play-off. Jag är väldigt glad i dag, säger förbundskapten Janne Andersson, som även berättade vilka av Svenska fotbollförbundets scouter som har tittat på potentiella motståndare i dagarna.

– Jonas Thern såg Danmark i söndags, och sedan var han och såg Italien i går. Lasse Jacobsson var och såg Kroatien och sedan på Portugal-Schweiz i dag. Så vi får vänta på den analysen som kommer därifrån. Vi får utgå därifrån när vi bedömer vem vi ska möta så klart när det lottas, säger han.

– Jag tycker fortfarande att vi har grejer att vinna. Jag tycker det, utifrån hur vi har gått in i det här kvalet. Vi känner inget tryck på oss på det sättet, vi har allt att vinna när vi går in i play-off, det ska bli jäkligt roligt.

Om du tittar på lagen ni kan möta, vilket lag vill du helst ha?

– Nu får ni ett sånt här roligt svar igen. Jag spekulerar inte i det. Vi väntar tills det är klart så får vi se hur vi ska agera. Jag har ingen känsla för det nu. Jag är glad för att vi har tagit oss till play-off. När vi ser vem vi får möta ska vi göra vårt absolut bästa för att vinna den matchen.

"Vi är en otäck motståndare"

Spelarna var å sin sida desto mer öppna med sina preferenser.

– För mig är Italien det starkaste laget med en otroligt bra defensiv. Även Kroatien med många fantastiska spelare, men de har haft en del problem under kvalet. Sen tycker jag att vi har chans mot alla lag. Danmark och Schweiz är två intressanta lag som vi har bra chans mot, säger Marcus Berg.

Hur gärna vill du ha Danmark med tanke på hur det gick senast?

– Det hade varit kul. Ett bra lag speciellt nu på slutet. Alla matcher är otroligt tuffa men vi har ett bra självförtroende.

Ludwig Augustinsson vill också möta Danmark.

– Jag tror att Danmark vill möta oss, de känner nog en del revanschlusta. Några av mina gamla danska lagkamrater vill möta Sverige, det vet jag om. Det hade varit kul att möta Danmark igen. Det är många spelare som har kommit och gått. Det blir en ny historia, men det klart att det sitter i huvudet på de som var med senast mot Sverige. Vi får dra den lottningen innan vi börjar prata om det. Vi är en otäck motståndare för många lag och är inte enkla att möta defensivt. Vi är en lagmaskin.

Lagkapten Andreas Granqvist var däremot mer skeptisk.

– Jag vill helst inte ha Italien, och Danmark, för de vill säkert ha revansch för hur det gick senast. Då har vi Kroatien och Schweiz kvar, vi får se vilket lag det blir. Men jag undviker Italien helst, säger han.

Matcherna spelas först mellan den 9-11 november, innan returerna äger rum mellan den 12-14:e.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!