Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska motståndet: Ärkerivalen Tyskland

Sverige tog brons i sommarens VM i Frankrike. Nästa stora utmaning blir OS i Tokyo kommande sommar.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDRE DIMOU / ICON SPORT BILDBYRÅN

Tufft motstånd direkt. 

Det är vad som väntar det svenska damlandslaget i fotboll som ställs mot ärkerivalen Tyskland i årets första match. 

– Det blir en bra start på året, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

VM i Frankrike blev en succé för det svenska damlandslaget i fotboll. Det räckte inte hela vägen fram till final, Sverige förlorade mot Nederländerna i semifinalen. 

Men i matchen om tredjeplatsen besegrades England och det svenska landslaget kunde åka hem med ett VM-brons. 

På vägen fram hade man dessutom besegrat Tyskland för första gången på 24 år i mästerskapssammanhang. 

Sverige vann kvartsfinalen mot Tyskland med 2–1. 

Och när landslagsåret nu inleds väntar ett nytt möte lagen emellan. 

Under tisdagen lottades den första omgången av landslagsturneringen i Algarve och då stod det klart att Sverige ställs mot Tyskland den 4 mars. 

– Algarve cup är en träningsturnering med många bra motståndare. Nu fick vi Tyskland på vår lott och det blir en riktigt bra match. Det ska naturligtvis bli intressant att mötas igen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande från det svenska  fotbollsförbundet.  

”Kan inte påverka det”

Algarve cup har nytt spelformat i år. I stället för gruppspel avgörs turneringen i ett slutspelsformat där samtliga lag spelar tre matcher. Och där tuffast möjliga motstånd alltså väntar för det svenska landslaget. 

– En lottning kan vi inte påverka. Det är bra motståndare genom hela turneringen och om vi hade stött på Tyskland i första, andra eller tredje matchen spelar ingen större roll. Nu vet vi vilka vi kommer tampas mot och kan påbörja vårt arbete för årets första landskamp. Det kommer bli en bra start på 2020, säger Gerhardsson.

Landslagets stora mål under året är OS i Tokyo som inleds den 24 juli. På OS i Rio för fyra år sedan tog Sverige silver. 

Alla matcher i omgång 1 av Algave cup:

Nya Zeeland-Belgien 

Portugal-Italien

Tyskland-Sverige

Danmark-Norge

LÄS MER: Efter kyssen – fick 20 000 nya följare på en dag