Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska landslagets oro: Gräset i arenan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALTA. Sverige räknar med att ta tre poäng mot Malta i morgon.

Men gräsmattan på matcharenan oroar.

- Jag hoppas planen håller och inte släpper, säger Janne Andersson.

Sverige möter Malta klockan 20.45 svensk tid i morgon. Malta är sist i Sveriges EM-kvalgrupp och de blågula stjärnorna måste ta tre poäng för att fortsatt vara i förarsätet om andraplatsen i gruppen som ger en direktplats i EM-slutspelet 2020. 

När Sverige tränade på matcharenan Ta'Qali stadion var alla 24 spelar med. Det betyder att Janne Andersson har en skadefri trupp inför matchen på lördag. 

Sågade underlaget

Däremot var det en sak som oroade. 

Gräset på matcharenan var inte det bästa och det släppte under vissa övningar som landslaget gjorde under dagen. 

– Vi har gjort en bra analys av Malta och vet var det står. Nu får vi hoppas att planen håller och inte släpper.  Den såg inte så rolig ut när vi tränade på den. 

- Planen släppte lite nu när vi tränade, hoppas den håller i morgon. Vi behöver det för att få fart på vårt passningsspel, säger Janne Andersson. 

Inget bra gräs

Även Marcus Berg menar att gräsmattan inte var den bästa. 

- Sådär alltså. Jag tycker det var ganska likt konstgräs förutom att bollen studsar lite mer och bollen går snabbt. Men det kan också vara positivt för oss att få till ett touch-spel och att vi kan komma bakom deras backlinje i djupeld.

 - Det var inget bra gräs, men det ska vi klara också, säger Berg. 

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM