Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avstängd efter sitt utbrott: ”Inte stolt”

Janne Andersson i diskussion med domaren.Foto: C More
Janne Andersson är avstängd i ödesmatchen mot Kroatien.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Robin Quaison deppar. Portugal vann med 3-0.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LISSABON/STOCKHOLM. I den andra halvleken i bortamatchen mot Portugal ilsknade det till på den svenska bänken och förbundskapten Janne Andersson varnades.

Efter matchen visade C More bilder på hur förbundskaptenen sökte upp den serbiske huvuddomaren i spelartunneln för ett snack. 

– Jag sa att om ni håller denna nivå så blir det många kort framöver, förklarar Janne Andersson. 

Varningen innebär att Andersson avstängd i ödesmatchen mot Kroatien i november. 

Sverige låg på för en kvittering borta mot Portugal – då drabbades laget av en rejäl kalldusch precis före paus. Diogo Jota löpte sig fri från en loj svensk backlinje och kunde placera in 2-0 bakom en chanslös Robin Olsen. 

Målet väckte stor irritation i det svenska lägret och flera spelare vinkade för offside. På reprisen ser Jota också ut att vara på fel sida vilket och de svenska spelarna påpekade för den assisterande domaren.

Janne Andersson avstängd

Även på den svenska bänken var det irriterat och det gestikulerades vilt. Det hela slutade med att den assisterande tränaren Peter Wettergren tilldelades en varning av den serbiske domaren Srdjan Jovanovic. När halvleken sedan blåstes av var Janne Andersson direkt framme vid domaren för en diskussion. 

Domarilskan fortsatte sedan i den andra halvleken och efter att Albin Ekdal inte fått domslutet med sig efter en fasthållning kokade det över på bänken. Situationen slutade med att förbundskaptenen Janne Andersson varnades för protest. 

– Att vi får två gula kort i den här matchen känns för mig jättekonstigt utifrån hur nivån är. Jag tycker inte vi protesterar så mycket. Jag tycker inte det är bra. Jag är inte stolt över att vara avstängd. Men nivån var synnerligen låg. Det var flera domslut och fjärdedomaren höll till och med med oss i flera domslut. Jag sa inga otrevligheter, säger Janne Andersson. 

Varningen innebär att förbundskaptenen är avstängd i ödesmatchen mot Kroatien i november. Den svenske förbundskaptenen sökte sedan upp domaren för ett snack i spelargången.  

– Jag är inte nöjd med det. Men domaren höll en väldigt, väldigt låg nivå, fortsätter han. 

Tung förlust 

Trots flera bra lägen för Sverige så var Portugal numret större. Matchen slutade i en klar 3-0-förlust efter att Diogo Jota fått springa igenom det svenska försvaret och göra sitt andra mål för dagen. Sverige måste nu vinna hemma mot Kroatien i november för att ha en chans att hålla sig kvar i A-divisionen i Nations League.

– Vi möter ett skickligt lag, det blir en match som passar Portugal perfekt. Efter 2-0 är det en lång uppförsbacke. Det är frustrerande att förlora men vi får lära oss av det här. Vi möter de bästa i världen, man har inte råd att sätta fötterna fel vilket vi gjorde i dag. Det är irriterande, säger Janne Andersson. 

Var ni naiva i försvarsspelet?

– Vårt försvarsspel håller generellt på den här nivån. I dag släpper vi in enkla mål, där håller det inte i dag. Där måste vi ha en bättre balans så att vi inte åker på kontringarna.