Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenska fansen hyllas efter segern mot Italien

Publicerad

Friends arena kokade när Sverige besegrade Italien med 1-0 på fredagen. 

Och publiktrycket imponerar på våra nordiska grannar. 

"Matchens stora höjdpunkt var den elektriska stämningen på Friends arena", skriver danska Tipsbladet

Redan inför matchen så steg jublet enormt inne på Friends arena. Då visade jumbotronen bilder från Zlatan Ibrahimovic ikoniska klackmål mot Italien från EM 2004. 

Och det starka stödet höll i sig från start ända in i mål när Sverige besegrade Italien med 1-0. 

Efter segern har hyllningarna till det svenska laget strömmat in från hela fotbollseuropa. 

Svenska fansen hyllas i våra grannländer

Och nu hyllas dessutom de svenska supportrarna rejält. Och hyllningarna kommer från våra nordiska grannar Norge och Danmark. 

"Det började med att de 50 000 på plats fick se Zlatans klackmål och firade som att det var ett mål som gjordes 2017 och "Du gamla, du fria" sjöngs mäktigt", skriver norska VG

På lördag kväll spelar Danmark playoff mot Irland i Parken i Köpenhamn. Och danska Tipsbladet, som kallar stämningen på Friends arena för matchen höjdpunkt, uppmanar de danska fansen att kopiera det de svenska gjorde på fredagskvällen. 

"Den elektriska stämningen nådde som högst vid 1-0-målet. Och i kväll ska Parken därför visa sig från sin bästa sida mot Irland om svenskarna inte ska springa i från med utmärkelsen för Nordens bästa hemmastöd", skriver de.   

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag