Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska doldisen får chansen i landslaget

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

COLUMBUS/STOCKHOLM. Emma Kullberg, 28, har aldrig spelat en A-landskamp för Sverige tidigare.

Mot USA får doldisen äntligen göra debut.

Den nyblivna Göteborgsspelaren får chansen i mittförsvaret i nattens vänskapsmatch.

Sveriges bronshjältar dras med ett gäng skador på mittbackspositionen.

Nilla Fischer, Linda Sembrant och Amanda Ilestedt är alla indisponibla till träningsmatchen mot USA i Columbus, vilket öppnat upp för en svensk debutant. 

Emma Kullberg, 28, får chansen att bilda mittbackspar tillsammans med Magdalena Eriksson.

Kullberg har den gångna säsongen representerat Kif Örebro i damallsvenskan, men skrev nyligen på ett kontrakt med toppklubben Kopparbergs/Göteborg. 

Kullberg bildade under tisdagens träning mittbackspar med Eriksson, men ville inte ta ut något i förskott då hon fick frågor om en eventuell landslagsdebut inför fullsatta läktare i Columbus.

– Vi får se. Det hade varit jättekul om man fick chansen och det är ju några mittbackar borta, så gäller det att jag visar att jag ska vara med, sa hon till TV4.

– Jag tycker väl att jag är bolltrygg, hyfsat snabb och har en bra spelförståelse som jag ska försöka bidra med.

https://twitter.com/svenskfotboll/status/1192578958044418050

Efter träningen i onsdags flaggade förbundskapten Peter Gerhardsson för att det kunde bli ett antal förändringar i laget.

– Vi vill vinna matchen och spela så bra som möjligt. Och sen är det möjligheten att titta på spelare och förhoppningsvis få lite positiva vibbar där. Vi har sex byten att göra, så det kan vi sätta i gång sedan att laborera med byten och de taktiska delarna. 

– Det är nog lättare att gissa startelvan än slutelvan, haha, sa Gerhardsson. 

Men hela laget byts förstås inte ut. 

– Vi har spelare som inte har så stor erfarenhet att spelet landskamper, så den delen blir viktig – att skaffa sig den erfarenheten och få chansen att prestera. Oavsett hur vi ställer upp kommer vi ha en erfarenhet runtomkring i laget. Den är också viktig. Det är inte elva nya spelare vi släpper ut, sa Gerhardsson.