Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk supporter allvarligt skadad

Svenska fans på läktaren under U21-EM
Foto: / Nils Petter Nilsson/Ombrello
Foto: / Nils Petter Nilsson/Ombrello

LUBLIN. U21-EM är över för den här gången, men när det svenska landslaget lämnar Polen i dag gör man det med en av sina supportrar kvar på sjukhus.

Under ett stort midsommarfirande i onsdags skadades en supporter riktigt illa.

– Han har ådragit sig dubbla ryggfrakturer, säger U21-landslagets presschef Staffan Stjernholm.

Det var dagen innan Sveriges avgörande match mot Slovakien i Lublin som svenska supportrar hade arrangerat ett midsommarfirande på en äng bredvid själva matcharenan.

– Jag kan inte det exakta händelseskedet, men nästan alla supportrar hade midsommarfirande på den stora gräsytan utanför arenan dagen innan match. Under någon av alla aktiviteter ramlade en av supportrarna och har ådragit sig dubbla ryggfrakturer. Han ligger kvar på sjukhus här i Lublin tills vidare, säger Stjernholm.

5 000 svenska fans på plats

Uppemot 5 000 svenska supportrar har följt laget genom gruppspelet och färgat både Kielce och Lublin blågult under den senaste veckan, men nu lämnar alltså de svenska supportarna – och landslaget – värdnationen med oro.

– Vi har skickat hälsningar till honom och har kontakt med hans vänner, som har rest ned hit med honom, och har sökt hjälp för att få tillgång till en polsk tolk, fortsätter Stjernholm.

– Vi uppskattar så klart alla supportrar, men just nu känner vi lite extra för honom. 


LÄS ÄVEN: Håkan Ericson om avskedet: "Tror det har påverkat"