Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk oro efter coronabeskedet

Foto: MAXIM SHEMETOV / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Coronakaoset kring Sveriges landslagssamling fortsätter. 

Efter träningsmatchen mot det coronahärjade danska landslaget står det nu klar att den kroatiske mittbacken Domagoj Vida spelade coronasjuk i 45 minuter på onsdagen. 

Sverige möter Kroatien på lördag. 

Matchen på Bröndby Stadion i går var en landskamp som inte liknade många andra. Så gott som halva den danska truppen fick bytas ut i dagarna inför matchen och dessutom hade Janne Andersson insjuknat i corona och följde matchen hemifrån. 

Efter 0-2-förlust i går lämnade Sverige Danmark och förbereder sig nu inför lördagens avgörande match mot Kroatien. 

Men det ser ut att vara ett fall av ur mink-corona-askan och in i vanliga-corona-elden. 

Domagoj Vida spelade match coronasjuk 

För likt Sverige spelade Kroatien träningsmatch under onsdagskvällen när de mötte Turkiet i Istanbul. Försvararen Domagoj Vida hade då likt resten av laget testats på onsdagsmorgonen. 

Mitt under matchen mot Turkiet kom det preliminära resultatet och det visade att Vida mest troligt var sjuk, så han plockades av i halvtid. Ett par timmar senare konstaterades det att Vida var coronasjuk och har nu isolerat. 

Men resten av laget testade negativt och under torsdagen flyger de till Sverige. Lördagens match ska dock inte vara i fara. 

”Vi har bara sett att de hade en spelare som var positiv. Finns ingenting i Uefas protokoll som säger att den ska ställas in. Har för lite info om deras situation för att säga nåt mer”, skriver landslagschefen Stefan Pettersson i ett sms.