Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar mot Norges hån: ”Ser ut att vara 70 år”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Svensk mardröm på Friends arena. 

I sista sekund av första halvlek tog Norge ledningen efter en jättemiss av Andreas Granqvist.

– Det är klart det är en tabbe av honom, säger målskytten Stefan Johansen.

– Det stör mig inte särskilt mycket, säger Granqvist.

”Granqvist ser ut som att han är 70 år gammal”, skriver norska TV2:s expert Jesper Mathisen.

Sverige hade kniven mot strupen inför andra halvlek hemma mot Norge.

I den absolut sista sekunden av första halvlek ställde det svenska mittlåset till det för sig själva.

Andreas Granqvist slog en såsig passning som snappades upp av Joshua King.

Bollen letade sig fram till Stefan Johansen som enkelt vinklade in det norska ledningsmålet till förbundskapten Lars Lagerbäcks stora glädje.

Granqvist bjöd Norge på ledningsmål

– Det är en bjudning som heter duga, säger C Mores Anders Andersson om Granqvists misslyckade passning.

Han får medhåll av studioexperten Hasse Backe:

– Det är en bjudning. En sidledspassning på egen planhalva måste man vara 100 procent vad man håller på med om man ska syssla med dem.

Norska hånet efter Granqvists tavla

I Norge var skadeglädjen stor.

”Sveriges lagkapten gör ett jättemisstag som gör att Norges lagkapten gör mål. Det smakar bra”, skriver VG i sin liverapport. 

TV2:s fotbollsexpert Jesper Mathisen gick ännu längre.

”Granqvist ser ut som att han är 70 år gammal, och han har knappast blivit yngre i pausen”, skrev Mathisen på Twitter. 

https://twitter.com/jespermathisen/status/1170785501135167488?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1170785501135167488&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagbladet.no%2Fsport%2Ffnyser-av-tv-profil%2F71578591

Matchen slutade 1-1 efter att Emil Forsberg kvitterat i den andra halvleken.

Andreas Granqvist beskriver situationen själv på följande sätt:

– Jag ser att han (Johansen) kommer och stressar. Jag får en dålig touch och passningen blir lite för lös, då hinner Joshua King före. Det är tråkigt så klart, säger Granqvist och förklarar att han kunde skaka av sig det tämligen snabbt.

– Det var 45 minuter kvar och jag har varit med så pass länge. Det stör mig inte så mycket. Det är bara att köra vidare, säger Granqvist.

Larsson: ”Kan folk fotboll?”

När Andreas Granqvist var ute i den mixade zonen stod Sebastian Larsson bredvid och var märkbart irriterad på frågorna som lagkaptenen fick om det ödesdigra misstaget. Efteråt förklarade han sig: 

– Det är en god vän till mig och det har stått saker som jag inte håller med om. Ibland måste man säga vad man tycker också, säger Larsson och fortsätter:

– Det är lätt att glömma helheten. Jag tycker att Granen gör en ganska bra match i dag på det stora hela. Absolut, han är den första att erkänna att det är ett misstag vid deras mål och sådant händer, men ibland vill man stötta sina vänner lite. 

Han ifrågasätter även den debatt som han upplever har varit inför landslagssamlingen som berört huruvida Granqvist fortfarande håller för landslagsspel.

– Det blev en ganska skev debatt när man pratar om huruvida han ska vara med i truppen eller inte, som jag tror att debatten lite har handlat om. Då funderar jag lite på om folk kan fotboll överhuvudtaget. Det är alltid en kamp om startplatser och det är samma sak för alla i laget.

– Det är inte så ofta jag säger vad jag tycker men med den debatten tänker jag bara ”hallå, dagisnivå”.

Lindelöf hyllar Granqvist

Även Mikael Lustig tog sin backpartner i försvar efter matchen.

– Vi är ett lag. Klart att misstag händer hela tiden. Det var många som slog bort passningar vilket gjorde att de kan kontra, och när Granqvist gjorde det blev det mål. Vi gör misstag, men när vi gör misstag gör vi dem tillsammans. Klart att det alltid är tungt att vara den som gör det, men vi är ett lag, säger Lustig.

Detsamma gjorde Victor Nilsson Lindelöf.

– Han var vår bäste spelare i dag, säger Lindelöf.

Den norske målskytten Stefan Johansen:

– Det är klart att det är en tabbe av honom. Joshua plockar den fint, spelar den till Martin (Ödegaard) som har ögon i nacken, säger han.