Stina Blackstenius är "besviken" med sin egen insats - trots fyra mål i U20-VM. Foto: TV12.Stina Blackstenius är "besviken" med sin egen insats - trots fyra mål i U20-VM. Foto: TV12.
Stina Blackstenius är "besviken" med sin egen insats - trots fyra mål i U20-VM. Foto: TV12.
Malin Swedberg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNMalin Swedberg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Malin Swedberg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Svaret till tv-experten: "Självklart ledsen..."

Publicerad

Malin Swedberg var kritisk mot Stina Blackstenius efter Sveriges kross mot Papua Nya Guinea i U20-VM.

Men Blackstenius väljer att lägga fokus på måstematchen mot Brasilien.

– Jag är självklart ledsen att jag inte gjorde fler mål, men jag får blicka framåt, säger Blackstenius.

Papua Nya Guinea hade i princip inget att sätta emot Sverige. De blågula rann igenom gång efter annan och radade upp målchanser. Sverige jagade bättre målskillnad för att slippa kravet på seger mot Brasilien i sista gruppspelsmatchen.

Anfallsstjärnan Stina Blackstenius stod för fyra fullträffar, men kunde ha haft ännu fler i nät.

– Vi spelar bra stora delar av matchen, även om det blir dålig skärpa i vissa lägen. Vi hade kunnat spela lite enklare i vissa situationer och straffat dem hårdare. Men det är lätt att säga nu i efterhand. Vi får vara nöjda med att vi får med oss tre poäng, säger Blackstenius.

Blackstenius fick kritik från TV12:s expertkommentator Malin Swedberg.

– Hon hade kunnat göra sju eller åtta mål, sa Swedberg.

– Det här spelet räcker inte mot Brasilien, absolut inte. Framför allt effektiviteten.

"Klart jag är besviken"

Men Blackstenius blickar framåt mot måstematchen mot Brasilien.

– Det är så fotboll är. Ibland missar, ibland gör man mål. Jag vet inte hur jag ska ta det där riktigt. Nu får jag blicka framåt.

– Klart at jag är besviken över jag att inte gjorde fler mål. Men det är inget jag kan lägga fokus på. Jag är självklart ledsen att jag inte gjorde fler mål, men jag får blicka framåt.

Går ni in i Brasilien-matchen med en positiv känsla, trots de missade målchanserna?

– Det tycker jag. Vi har inte spelat VM, det är en ny känsla för oss. Det är en stor känsla och vi lär oss av varenda match. Hoppas erfarenheten kan hjälpa oss mot Brasilien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag