Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret till Lindelöf: ”Får hoppas på vilka han vill”

Victor Nilsson Lindelöf hoppas på Djurgården i allsvenskan Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Landslagskollegan Sebastian Larsson spelar i AIK Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

AIK och Malmö FF gör upp om SM-guldet.

Så svarar Sebastian Larsson på Victor Nilsson Lindelöfs önskemål om att Lennart Johanssons pokal hamnar hos Djurgården.

– Han får hoppas på vilka han vill, säger Larsson.

Ingen rast och ingen ro.

Sebastian Larsson vill spela mot Färöarna och han vill spela mot Norge på söndag. Det var 34-åringens besked på ett blåsigt Tórsvøllur på Färöarna.

Mittfältaren vilade lite från landslagsträningarna i veckan efter ett tätt spelschema med AIK, men säger att han är helt redo för spel.

– Jag har inte haft någon konversation med Janne eller Peter om att vila vissa spelare. Min förhoppning är att spela från start i morgon och på söndag, säger han.

– Kroppen har svarat bra. Jag vill spela i morgon. Om jag kommer att göra det vet jag inte. Men vi har inte råd att fundera på nästa match. Jag förstår att andra tittar på det, men om vi börjar prata om söndagens match, då riskerar vi att prestera dåligt i morgon.

”Det är ett getingbo”

Efter att ha avgjort det stekheta Stockholmsderbyt med en straff mot Djurgården i söndags får Larsson nu ett avbrott från en extremt intensiv period med AIK, där den allsvenska guldstriden varvats med europeiska kvalmatcher.

– På ett sätt är det lite skönt med ett avbrott. Det har varit mycket på slutet med både europaspel och allsvenskan. Europaspelet slutade med stor besvikelse för oss och så fick vi en derbymatch som vi vann. Ibland är det skönt med ett break från det och samla lite ny energi här inför de åtta sista omgångarna. 

Vad har du sagt till ”Vigge” om att han hoppas att Djurgården vinner SM-guld?

– Haha. Ingenting. Han får hoppas på vilka han vill. 

Vilka tar SM-guld?

– Självklart hoppas jag och tror på oss. Men det är tajt och tufft. Men det vore väldigt konstigt om jag stod och hoppades på någon annan. Det som talar för oss är att vi är starka i den typ av match vi hade senast mot Djurgården: Ett tröttkört AIK mot ett piggt och fräscht Djurgården, måstematch för oss, men det är vi som vinner. Det är en styrka. Vi spelar inte jättebra fotboll, men vi hittar en väg att vinna och täta till det. Det var nog många lag glada för. Det är ett getingbo nu.

Vilket lag kommer högst av de andra som är med?

– Malmö FF. De har en trupp som är väldigt bra. Jag vet att det var en del kommentarer om att tåget skulle ha gått när de förlorade mot Djurgården, men det var nog ingen som trodde på det. Nu är de bara tre poäng efter i tabellen.

Men det blir alltså AIK och Malmö FF som gör upp om guldet?

– Jajamen. Så blir det.