Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret till Lars Lagerbäck: ”Håller absolut inte med”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Pojkar mot män”.

Det var med de orden Lasse Lagerbäck beskrev Sveriges förlust mot Belgien.

Landslagsspelarna håller dock inte med den tidigare förbundskaptenen.

– Det tycker jag inte, svarar Zlatan Ibrahimovic.

– Jag håller absolut inte med, säger Dejan Kulusevski.

Det blev en tuff kväll för Blågult.

Belgien vann med solklara 3-0 på Nationalarenan och Sverige fick därmed en mardrömsstart på EM-kvalet. Efteråt var experterna kritiska till förlusten.

– De möter ett bättre lag. Det är individuella situationer, en mot en, det är de som avgör matcherna. Sen kan man grotta djupare i det. Men i vissa situationer är det pojkar mot män tycker jag, säger Lars Lagerbäck i Viaplay efter matchen.

När Expressen träffar landslagsspelarna efter förlusten mot Belgien så är de flesta väldigt tydliga när frågan ställs. Ingen håller med Sveriges tidigare förbundskapten i kritiken.

– Jag vet inte riktigt vad han syftar på. Vi går in i duellerna ordentligt. Det är väl det enda. jag vet inte vad han menar. Men han är en smart man, han kanske ser det bättre än vad jag ser det där uppifrån, svarar landslagsmålvakten Robin Olsen.

”Håller absolut inte med”

Alexander Isak:

– Jag håller inte med Lasse men jag tycker Belgien är bättre och förtjänar segern. Sedan har vi också en del chanser som kunnat förändra matchbilden, förklarar anfallaren.

Newcastle-forwarden får medhåll av Dejan Kulusevski.

– Pojkar mot män? Jag håller absolut inte med men jag håller med om att vi måste bli starkare i duellerna. Vi måste visa mer att ibland kan vi göra mer och uppträda mer självsäkert i sista tredjedelen. Jag förstår vad Lasse menar men jag håller inte med.

Zlatan Ibrahimovic som under många år hade Lagerbäck som förbundskapten tycker inte att ”Lasse” var rätt på det denna gång.

– Nej, det tycker jag inte. Vi gjorde en stabil match. Vi hade en på mållinjen. När du ligger under börjar du jaga och då tappar du matchplanen som du ska följa. Då måste man jaga mål och riskera mer. Det blev en helt annan matchbild, säger Ibrahimovic.

Forsberg efter hårda kritiken: ”Får stå för Lasse”

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset