Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter Zlatans hint: ”Ingen kontakt”

Mikael Lustig.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Zlatan Ibrahimovic.Foto: GABRIELE MENIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Zlatan lämande landslaget efter EM 2016.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Förbundskapten Janne Andersson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Med några dagar kvar till landslagsuttagningen flörtade Zlatan Ibrahimovic om en comeback i landslaget.

Mikael Lustig tror dock inte på en återkomst.

– Som jag förstår det har ingen kontakt tagits från Jannes eller Zlatans sida, säger landslagsförsvararen.

Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i det svenska landslaget efter EM 2016. Sedan dess har landslagsdörren varit stängd från svenskens sida även fast det i omgångar pratats om en comeback, inte minst inför VM i Ryssland för två år sedan, men det blev inte av.

Zlatans flört med landslaget

måndagen tog spekulationerna fart igen.

Efter att Zlatan blivit matchhjälte mot Udinese under söndagen har anfallaren postat en bild på Twitter på sig själv i landslagströja med texten: ”Long time no see”.

På onsdag tar förbundskapten Janne Andersson ut sin landslagstrupp till matcherna mot Danmark samt Kroatien och Frankrike i Nations League. 

Kort efter Ibrahimovics flört på sociala medier var SportExpressen i kontakt med landslagschefen Stefan Pettersson.

– Jag vet inte varför han lägger upp det, det får ni prata med honom om. Jag har ingen aning, säger Pettersson.

På frågan om Zlatan Ibrahimovic varit i kontakt med landslaget om en comeback svarade Pettersson:

– Det har jag inte hört någonting om.

Lustig om Zlatan

Landslagsförsvararen Mikael Lustig har noterat Zlatans flört men tror inte på en återkomst i landslaget för Milan-anfallaren.

– Det Zlatan gör nu, man har alltid sagt att han är otrolig, men han bara fortsätter att köra, det är häpnadsväckande. Zlatan gillar bra tajmning också och han vet att det är några dagar kvar till landslagsuttagning (skratt), jag tror det är med glimten i ögat. Jag förstår att det är kul för er i media att spekulera, det har vi gjort förut och det har inte hänt något då, men vi får se vad som händer den här gången, säger Lustig.

Tror du det finns en chans?

– Nej, jag tror inte det. Det har varit snack förut men som jag sa innan, den här frågan har varit uppe tidigare, och som jag förstår det har ingen kontakt tagits från Jannes sida eller Zlatans sida och det är väl först den kontakten ska tas innan det ens blir möjligt.

Ska Zlatan ha guldbollen?

– Ja, så klart. Det har varit ett år utan landslagsfotboll förutom ett par matcher men kolla vad han har gjort i Milan sedan han kom. Han har tagit ett sargat Milan som låg i mitten och gjort dem till ett topplag, det är absolut deras bästa spelare så ja, han ska ha guldbollen.