Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter petningen: ”En av få möjligheter”

Jordan Larsson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Robin Quaison och Alexander Isak startar för Sverige.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Jordan Larsson fick förtroendet från start i Sveriges senaste vänskapsmatch.

Mot Danmark? Bänkad.

– Det här är en av få möjligheter vi har att titta på en del spelare, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren som i stället väljer Alexander Isak och Robin Quaison i anfallet.

Jordan Larsson fick i den senaste landslagssamlingen spela från start i träningsmatchen mot Ryssland som Sverige vann med 2-1. Det var ett nytt kliv i karriären för anfallaren som tidigare bara representerat Blågult på januariturnéer.

Larsson startade bredvid Alexander Isak och spelade 90 minuter men lämnade planen mållös.

När Sverige träningsspelar igen, mot Danmark på bortaplan, får 23-åringen däremot börja på bänken. Alexander Isak och Robin Quaison får i stället förtroendet från start.

– Robin och Alexander har inte spelat ihop så jättemycket. Nu finns det ett läge att testa dem tillsammans. Jordan gjorde det bra senast och har goda chanser att få visa upp sig igen. Jag och Janne (Andersson, förbundskapten) har en plan för hur vi ska ta oss an de matcherna under denna samling, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Efter träningsmatchen mot Danmark väntar två viktiga Nations League-möten på kort tid mot Kroatien och Frankrike.

– Det här är en av få möjligheter vi har att titta på en del spelare, konstaterar Wettergren.

Minst 16 danska spelare missar matchen

Det danska landslaget har hamnat i ett coronakaos inför avspark. Minst 16 spelare och förbundskaptenen Kasper Hjulmand missar matchen mot Sverige på grund av karantänsregler eller coronasmitta.

Trots att det är högst ovisst på förhand vilken startelva Danmark vill eller kan matcha mot Sverige tror Peter Wettergren på en svår utmaning.

– Hjulmand är en duktig tränare, jag har den största respekt för honom. De spelare som kommer in kommer han säkert få in i deras spelsätt direkt, säger Wettergren.

Matchen startar 19.30 på Bröndby stadion.

Senaste snackisarna från Serie A med Therese i programmet "Signerat Strömberg".