Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superlöftet jagas – kräver 400 miljoner

Dejan Kulusevski. Foto: SERENA CAMPANINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
19-åringen är utlånad från Atalanta till Parma. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Spekulationerna om Dejan Kulusevkis framtid är många.

Enligt Football Italia och Gazzettan pågår en dragkamp mellan Inter, Juventus, Milan, Roma och flera Premier League-klubbar om svensken.

Prislappen?

Minst 400 miljoner kronor.

Dejan Kulusevskis succé under hösten i Parma – som utlånad från Atalanta – är ett faktum.

19-åringen har under sina inledande 13 matcher för klubben gjort två mål och fem assist. 

Och hans framfart har inte gått storklubbarna obemärkt förbi. 

Sedan tidigare har det rapporterats om att klubbar som Manchester United, Inter och Juventus är intresserade av att värva den offensive mittfältaren. Men de som vill knyta till sig svensken kommer att få vara beredda på att hosta upp en rejäl slant.

Gazzetta dello Sport rapporterar under söndagen att Inter är bestämda om att lägga beslag på Kulusevski, men att även Juventus, Milan, Roma och flera Premier League-klubbar också vill ha svensken.

Klubbarna som jagar Kulusevski

Prislappen i nuläget ligger på minst 40 miljoner euro (cirka 400 miljoner kronor) men kan komma att trissas upp ytterligare efter det stora intresset och beroende på hur 19-åringen presterar under vintern.

I samband med landslagssamlingen har Kulusevski kommenterar flyttryktena.

– Jag spelar bra och då är det normalt att det skrivs om nya klubbar. Men jag tänker inte på det. Jag har ettårskontrakt med Parma och när det går ut ska jag sätta mig ned med min agent, min familj och välja det som är bäst för mig, säger han och tillägger:

– Vilka klubbar som är intresserade är inget jag tänker på nu.