Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superchanserna Sverige missade mot Portugal

Mikael Lustigs jätteläge att göra 1-0.
Foto: C More
Dejan Kulusevski driver fram med bollen och kan passa en fristående Viktor Claesson, men blir av med bollen.
Foto: C More
Marcus Berg serveras läckert av Kulusevski, men vänsteravslutet blir helt misslyckat.
Foto: C More

Mikael Lustig, Dejan Kulusevski och Marcus Berg. 

Alla tre hade stora lägen mot Portugal – men ingen kunde förvalta dem.  

– Vi har lägen för att göra mål, men vi måste vara lite mer cyniska, säger Janne Andersson till C More. 

– Vi får inte till avsluten, säger Marcus Berg. 

Det blev till slut jobbiga resultatsiffror för Blågult att titta på. Portugal vann med 3-0 efter en skolbokskontring, ett offsidemål och en fin individuell aktion av Liverpools nyförvärv Diogo Jota. 

Försvaret hade en jobbig dag, men anfallsspelet såg stundtals riktigt bra ut för Sverige. Framför allt i den första halvleken vaskade Janne Anderssons manskap fram ett flertal heta lägen. 

Det första kom strax innan en kvart var spelad, när Mikael Lustig fick tid och yta med bollen i den bortre delen av straffområdet efter en hörna. Men högerbacken skickade bollen högt över. 

Superchanserna Sverige brände mot Portugal

Senare i halvleken drev pigge Dejan Kulusevski in bollen mitt i plan och hade ett gyllene läge att servera Viktor Claesson som stod helt ren i straffområdet. Men Kulusevski höll i bollen lite för länge och Danilo Pereira kunde bryta. 

Den första halvleken avslutades sedan med att Kulusevski med en chip serverade Marcus Berg som kunde dra till med vänsterdojan – men det blev helt misslyckat. 

Underläge 0-2 i halvtid och i den andra halvleken så var Sverige inte lika vassa framåt. 

Sverige om de missade chanserna

Viktor Claesson rycker lätt på axlarna när han får frågor om matchen i C More. 

– Vi behöver lite flyt och sätta chanserna, men det gör vi inte, säger han. 

– Får vi en ledning i stället är det helt andra förutsättningar, men nu får de matchen dit de vill. Har vi lite tur så får vi med oss ledning i halvtid. Vi får några lägen, men vi sätter inte dem. 

Förbundskapten Janne Andersson är inne på samma spår: 

– De tar ledningen sen ligger de och kontrar ut oss. Vårt anfallsspel är stundtals ganska bra, får vi in något mål så blir det skillnad, säger han. 

– Möter man den här typen av motstånd så behöver man marginalerna med sig. Jag tar med mig delar av vårt anfallsspel i dag, men vi måste vara lite mer cyniska.