Foto: Expressen TV/Sara BratellFoto: Expressen TV/Sara Bratell
 Foto: Expressen TV/Sara Bratell
Foto: Expressen TV/Sara BratellFoto: Expressen TV/Sara Bratell
 Foto: Expressen TV/Sara Bratell

"Pia kommer inte att skjuta mig..."

Publicerad

BREDA. Sverige har tröttnat på den tyska segerraden – tio mästerskapsmatcher utan förlust.

Caroline Seger säger dock att det inte handlar om att vinna eller försvinna i morgon.

– Jag vet att Pia (Sundhage, förbundskaptenen) inte kommer att skjuta mig om jag säger att det är mer avslappnat nu, menar den svenska lagkaptenen.

7 juni 1995 i Helsingborg under VM-gruppspelet vann Sverige mot Tyskland med 3–2.

En ljus stund som förvandlats till en lång och mörk rad av smärtsamma förluster.

Det har alltså gått 22 år sedan svenskorna senast kunde jubla efter en mästerskapsmatch mot tyskorna.

Nu menar Sverige att det med råge är dags igen – dagen före öppningsmatchen  i gruppen.

Att allt inte hänger på en enda match den här gången, tycker lagkaptenen Caroline Seger är skönt.

”Inte på samma sätt”

– Nu är det ju inte vinna och försvinna på samma sätt. Jag kan säga att det är mer avslappnat därför, utan att Pia skjuter mig för det. Det är två gruppspelsmatcher kvar. 

– Det är en viktig match men sen väntar också två gruppspelsmatcher som båda är lika viktiga. För oss är det nödvändigt att få en bra start och det vore så klart en drömstart att vinna mot Tyskland, inte minst efter vi inte har slagit dem under ett mästerskap, säger Seger.

 – Det är klart att stämningen är viktig för vår del, och har varit så under många år och långt tid. Vi känner oss avslappnade. Det är viktigt när vi går in i ett stort mästerskap. Vi vet att vi är som starkast då, och kan slå de bästa.

– Jag ser verkligen fram emot att spela den här turneringen, och mår bra i kropp och huvud.

Pia Sundhage:

– Alla spelare mår bra och alla är glada och längtar efter matchen. Spelarna vet vilka som startar i morgon, de har fått startelvan. Men jag kommer inte att berätta något för er nu.

 

GUIDE: TV-tider och spelschema så sänds fotbolls-EM i Holland 2017

LÄS MER: Se alla mål från EM i Expressen-TV

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag