Pia Sundhage har fortfarande chansen att bli vald till Årets tränare av Internationella fotbollsförbundet. Foto: Sven LindwallPia Sundhage har fortfarande chansen att bli vald till Årets tränare av Internationella fotbollsförbundet. Foto: Sven Lindwall
Pia Sundhage har fortfarande chansen att bli vald till Årets tränare av Internationella fotbollsförbundet. Foto: Sven Lindwall
Pia Sundhage. Foto: Nils Petter Nilsson / EXPRESEN EXPRESSENPia Sundhage. Foto: Nils Petter Nilsson / EXPRESEN EXPRESSEN
Pia Sundhage. Foto: Nils Petter Nilsson / EXPRESEN EXPRESSEN

Sundhage: "Så stolt att jag kan spricka"

Publicerad

FOTBOLL. Pia Sundhage har fortfarande chansen att bli vald till Årets tränare av Internationella fotbollsförbundet.

När Fifa bantade tio tränarnamn på damsidan till tre är det enbart förbundskaptener kvar.

– Alltså jag är så stolt att jag kan spricka. Jag stod i går på en föreläsning och pratade och var så stolt över det här svenska damlandslaget som har gjort så bra saker. Priset ska naturligtvis gå till Lisa, Seger och Lotta och allt vad de heter, säger Sundhage till fotbollskanalen.se.

De är nominerade

Förutom Sundhage, som tog Sverige till final i OS, är det Silvia Neid, som ledde det tyska OS-guldlaget, och USA:s Jill Ellis. Sverige slog ut USA i OS-kvartsfinalen, ett USA som vann 22 landskamper under säsongen och i snitt gjorde mer än fyra mål per match.

Vinnaren utses på en gala i Zürich den 9 januari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag