Pia Sundhage Foto: Robin AronPia Sundhage Foto: Robin Aron
Pia Sundhage Foto: Robin Aron
Caroline SegerCaroline Seger
Caroline Seger

Sundhage om Segers skada: "Är inte bra"

Publicerad

Pia Sundhage vägrar att oroas av Caroline Segers skadebesked.

Förbundskaptenen är övertygad om att hennes lagkapten spelar OS-kvalet i Holland.

– Men skulle något hända henne står vi inte och faller med Seger, säger Sundhage.

När SportExpressen når Pia Sundhage, känner hon inte till att Caroline Seger stod över söndagens match i den franska ligan på grund av en stukad fot.

– Det är klart att det inte är bra om en av våra viktigaste spelare tvingas avstå matcher. Nu är det vikigt för vårt medicinska team att göra rätt när det gäller Seger, säger Sundhage.

– Vi står inte och faller med Seger, det gör vi inte med någon spelare. Men Seger har varit med länge och betyder mycket för laget. Hon är en väldigt viktig del i lagbygget.

Har ni (Sundhage och assisterande förbundskaptenen Lilie Persson) någon plan B om inte Seger kan spela?

– Vi har både en plan B och en plan C.

Sundhage har vid flera tillfällen sagt att under det krävande OS-kvalet behövs rotation i laget, och ”att knappast någon lär spela samtliga tre matcher”.

– Det tror jag inte kommer att hända. Det täta spelschemat och underlaget (konstgräs) utgör helt enkelt för stor belastning.

Att PSG:s cupmatch mot Metz är flyttad från söndag till lördag är bra, enligt Sundhage:

– Det ger Seger ytterligare en dag att ta igen sig inför vår första match (mot Norge 2 mars). Dessutom är det bra att hon spelar, så hon får en riktig genomkörare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag