Axel Sjöberg. Foto: Matt Rourke / APAxel Sjöberg. Foto: Matt Rourke / AP
Axel Sjöberg. Foto: Matt Rourke / AP
Janne Andersson. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅNJanne Andersson. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Janne Andersson. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Succébacken nobbad av Janne Andersson

Publicerad

Axel Sjöberg har gjort succé i amerikanska MLS – och varit nominerad till Årets försvarare och kom även med i Årets lag.

Men i Janne Anderssons trupp till Januariturnén får han inte plats.

– Han är inte med. Det är en värdering av många saker och jag kan inte säga att han föll på något specifikt, säger förbundskaptenen.

 

Ladda ner SportExpressens populära app här!

Doldisen Axel Sjöberg, 25, har ett förflutet i Djurgården.

Nu gör han succé i amerikanska MLS där han under året har varit en av Colorado Rapids nyckelspelare.

Han har blivit framröstad i Årets lag och var även nominerade till Årets försvarare.

Succé i MLS

Men när förbundskapten Janne Andersson presenterade truppen till Abu Dhabi och Januariturnén kom inte Sjöberg med.

Hur nära var Axel Sjöberg att komma med, Janne?

- Nära...Han är ju inte med. Men det är klart att han var med bland de vi kollade på. Vi har sett honom, inte live i USA, men på video. Han är en intressant typ och en annorlunda typ med sin storlek och kraftfullhet.

- Men han är inte med nu, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Är det att ligan är för dålig han faller på?

- Det är en helhetsvärdering som vi gjort. Du pratar ålder kontra andra saker. Utvecklingspotential. Han är en stor spelare och de utvecklas lite senare. En massa variabler i det här.

- Han föll inte på något specifikt, det kan jag inte säga.

Sundgren ratades också

Även AIK:s Daniel Sundgren ratades trots en succésäsong i allsvenskan.

- Daniel har gjort det jättebra och är en spelare som också var med. En variabel är ålder och kan man fortsätta utvecklas när man är 26-27. Och det kan vissa göra. Men han är en spelare vi pratat om.

- Men han är inte med här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag