Stora glädjebeskedet: Augustinsson spelklar

Ludwig Augustinsson är spelklar.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Skadeläget i landslaget ljusnar.

Under söndagen tränade Ludwig Augustinsson för fullt.

– Jag ser inget annat än att han är klar från och med i dag, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren. 

Det har varit en skadedrabbad uppsättning svenska försvarsspelare som samlats inför det stundande EM-slutspelet. 

Filip Helander fick ägna sin första vecka åt rehabilitering i Malmö i stället för att träna med resten av laget, Pontus Janssons anlände sent från sina play-off-matcher med Brentford och är sliten efter en lång säsong. Andreas Granqvist är inte tilltänkt för spel.

Men medan mittbackarna närmat sig full matchform har vänsterbackspositionen varit mer bekymmersam.

Till vänster tvingades Martin Olsson kasta in handduken efter att ha ådragit sig en spricka i vadbenet. In kallades Pierre Bengtsson, först tillfälligt och sedan permanent. Han startade både träningsmatchen mot Finland och Armenien – eftersom Ludwig Augustinsson kommit småskadad från sin säsong med Werder Bremen.

”Klar från och med idag”

På onsdagen tränade dock Augustinsson för fullt med resten av laget – och enligt assisterande förbundskapten Peter Wettergren är han nu redo att konkurrera om en plats i startelvan till premiären mot Spanien.

Wettergren, som tillsammans med Jens Cajuste och Ken Sema var sen till en inplanerad presskonferens eftersom träningen ”varit för bra för att avbryta” menar att vänsterbacken är ”klar” från och med nu.

– Alla är friska. De som startade i går och Viktor Claesson körde rehab idag. Alla andra gjorde en grym träning. Man säger inte det ofta, men usch, det var väldigt trevligt och stå och titta. Hög klass, säger Peter Wettergren.

– Ludde deltog fullt ut i träningen i dag och det var en högintensiv träning med väldigt mycket kamp och matchsituationer. Han gick från träningen utan större problem och jag ser inget annat än att han är klar från och med i dag.