Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från Blågult efter coronautbrottet

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Martin Olsson stoppas från den kommande landslagssamlingen.

Detta på grund av coronasmittan i Helsingborgs IF.

– Jag har pratat med Martin i kväll. Både han och jag tycker det är jättetråkigt, men han har full förståelse för beslutet, säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Martin Olsson, 32, var uttagen för att göra comeback i det svenska landslaget i Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal.

Nu meddelar dock svenska fotbollförbundet att landslagsledningen drar tillbaka kallelsen av Olsson med anledning av coronasmittan i hans klubblag Helsingborg.

”Med hänsyn till risken för smittspridning har landslagsledningen beslutat att återkalla uttagningen av Martin Olsson till samlingen och matcherna i Nations League mot Frankrike och Portugal”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Martin Olsson kallas tillbaka på grund av corona

Fyra A-lagsspelare och ännu fler ungdomsspelare har konstaterad coronasmitta i Helsingborg.

– Det är stor skillnad att spela en match i allsvenskan utomhus i två timmar jämfört med att befinna sig i en ”landslagsbubbla” i tio dagar, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Även förbundskaptenen Janne Andersson kommenterar beslutet.

– Jag har pratat med Martin i kväll. Både han och jag tycker det är jättetråkigt, men han har full förståelse för beslutet, säger Andersson.

Svenska fotbollförbundet meddelar också att ingen ersättare kommer kallas in för Martin Olsson.

Vad hände precis? Fyraåringen viral efter fullträffen.