Stjärnans besked: Vill lämna Sverige

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nathalie Björn.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KALMAR. Hon ryktas vara på väg till den engelska ligan. 

Samtidigt säger Nathalie Björn att Spanien lockar mest. 

En sak är dock säker – landslagsstjärnan vill lämna Sverige och Rosengård. 

– Jag vill ut och se hur bra jag kan bli, säger 24-åringen. 

På måndagen samlades det svenska damlandslaget i fotboll för det sista lägret inför OS i Tokyo. 

Under den drygt en vecka långa samlingen i Kalmar står två matcher på programmet, Norge på torsdag och Australien på tisdag nästa vecka. 

För Rosengårds Nathalie Björn innebär lägret en comeback i landslaget då hon missade den senaste samlingen på grund av skada. 

De senaste veckorna har Björn dock varit tillbaka i klubblaget. 

– Jag har spelat två matcher hemma i Rosengård, en 80 minuter och en 90 minuter. Och det har inte varit några problem. Och jag har tränat för fullt i tre veckor. Jag känner mig helt återställd och på hugget, säger Nathalie Björn. 

”Då får vi se”

24-åringen, som i klubblaget spelar i försvaret men i landslaget även används som mittfältare, har ett utgående kontrakt med Rosengård och Fotbollskanalen kunde nyligen avslöja att engelska Everton visat intresse för Björn och klubbkamraten Hanna Bennison.

Nathalie Björn är kortfattad när det kommer till uppgifterna om Everton. 

– Jag har ingenting att säga om det egentligen. Just nu är det bara Rosengård och förmodligen ett OS. Mitt kontrakt med Rosengård går ut i november, sedan får vi se. 

”Jag vill ut”

Det råder dock ingen tvekan om att Nathalie Björn, som rankas som en av damallsvenskans bästa spelare, vill lämna Rosengård och Sverige. 

– Det är kul att ha spelat i Sverige men nu har jag spelat i damallsvenskan länge och jag vill testa på någonting nytt. Få ett äventyr med fotbollen och se hur bra man kan bli. Att spela utomlands är någonting jag vill testa på. Jag vill ut och se hur bra jag kan bli, säger Björn och är imponerad av utvecklingen i Europa. 

– Det är kul att se hur flera av ligorna blir större och bättre hela tiden. 

Vilken liga håller du högst?

– Den spanska ligan är häftig och det är ett land jag gärna skulle bo i. Nu när man såg Barcelona i Champions League, det är en fantastisk fotboll. Och det hade varit skithäftigt att få spela där. Det är en fotboll som jag gillar, och som jag tror skulle passa mig.

– Men som jag har varit inne på tidigare också. England är en liga som växer, precis som Tyskland.