Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Starka reaktioner efter bilderna

Alexander Isak anländer till lägret i Göteborg
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf hanterar väskor
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Under tisdagen syntes landslagsstjärnorna för första gången i sina nya EM-kostymer.

Reaktionerna? Inte så positiva.

– Det är klart att man blir ledsen, vi är ju väldigt stolt över våra kostymer, säger Cavaliers vd Sofia Frick.

Med knappt en vecka kvar till EM-premiären mot Spanien har de blågula spelarna för första gången setts till i sina nya mästerskapskostymer.

Detta då landslaget lade ut bilder på spelarna på väg till baslägret i Göteborg. Bilderna fick snabbt spridning på sociala medier och många gjorde sig lustiga över de till synes bylsiga plaggen på de svenska EM-stjärnorna.

”Har varenda skräddare i landet gått på semester?” skriver Patrick Ekwall på Twitter.

Gusten Dahlin, som kommer leda EM-sändningarna för TV4:s räkning, är inne på samma spår.

”Hatten av till landslaget som i sann 2021-anda kör EM-kostymerna ur ett hållbarhetstänk! Men det är klart man är nyfiken på vilket mästerskap vi ärvde dem från?”, skriver han.

Precis som under EM 2016 och VM 2018 är det företaget Cavaliere som ligger bakom kostymerna. Vanligtvis brukar de visas upp för offentligheten först då landslaget anländer till värdnationen, men nu valde landslaget självt att lägga upp bilder på spelarna på sitt officiella Instagram-konto.

Klädföretaget: ”Sårad och ledsen”

Cavalieres vd menar att bilderna inte gör plaggen rättvisa.

– Det är ett speciellt år på många sätt. Dels har vi inte kunnat fota spelarna själva. Det blir bättre när vi får klä på dem och de står still. Vi gjorde utprovningen i helgen och då fick personalen ha skyddsutrustning, säger Sofia Frick till Borås Tidning som var först med att uppmärksamma det hela.

När SportExpressen når henne bemöter hon kritiken att kostymerna ser stora ut.

– Jag kan hålla med om det, men det har mycket med själva bilderna att göra. De är tagna när spelarna är i rörelse, har öppna kavajer och ryggsäckar. Så jag hade varit mer nöjd om landslaget inte hade lagt ut de bilderna, men samtidigt förstår jag dem, säger hon.

– De vill väl signalera att de är på väg mot något som vi alla ser väldigt mycket fram emot.

Hur känns det att få negativ kritik?

– I slutändan är det ju fler som är positiva än negativa, men det är klart att man blir sårad och ledsen. Våra kostymer är snyggare än vad de ser ut på bilderna och vi är väldigt stolta över dem, säger Frick.

På lördag får klädföretaget chans till revansch då de ska ta egna bilder på landslagsspelarna innan de flyger vidare till Sevilla för EM-premiären. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset