Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Står bakom Janne till hundra procent”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Håkan Sjöstrand försvarade Zlatan när hans roll i landslaget fick kritik.

Nu vill generalsekreteraren förtydliga var han står.

– Jag står bakom Janne till hundra procent i alla avseenden. Och det gäller oavsett vem som säger någonting, skriver någonting eller påstår någonting, säger han på en presskonferens.

Förra veckan fick Olof Lundhs nya bok ”Landslaget enligt Lundh” stor uppmärksamhet. I boken berättade flera anonyma källor om Zlatan Ibrahimovic särställning i landslaget och hur stjärnan behandlade medspelare illa.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand gick ut och försvarade Zlatan.

Sedan vill alla skriva och påstå saker om Zlatan eftersom han är vår främsta och största spelare genom tiderna för det ger både uppmärksamhet och klick. Min klara uppfattning är att han varit mycket uppskattad av dem som funnits i och kring landslaget”, skrev han i ett mejl till SportExpressen då.

När Dejan Kulusevski bänkades mot Frankrike tidigare i höstas skrev Zlatan Ibrahimovic på Twitter: 

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”. 

En attack mot Janne Andersson och landslagsledningen som Håkan Sjöstrand aldrig kommenterade i media.

I Viaplays Premier League-studio helgen pressades Sjöstrand om varför han inte tydligare gått ut och försvarat Janne Andersson.

”Så vill jag bara förtydliga det här och nu”

Nu vill Håkan Sjöstrand förtydliga var han står.

– Vi har sedan dag ett haft en väldigt öppen och rak dialog om hur vi utifrån våra olika roller och ansvar ska hantera situationer som uppstår. 

– Vi pratar alltid med varandra om hur vi ska förhålla oss till olika händelser, och sedan försöker vi göra det så bra vi kan, säger han.

Och fortsätter:

– Janne har åstadkommit otroligt starka och imponerande resultat med landslaget, och det är en av de största anledningarna till att vi har förlängt. En annan anledning är hans starka ledarskap och att vi delar värderingar. 

– Jag står bakom Janne till hundra procent i alla avseenden. Och det gäller oavsett vem som säger någonting, skriver någonting eller påstår någonting. Om det inte har uppfattats tydligt så vill jag bara förtydliga det här och nu.

”Jag känner ett enormt stöd”

Janne Andersson känner att han får stöd när det stormar.

– Jag har uttryckt tidigare att Håkan och jag har ett jättebra samarbete, vi pratar om saker när det inträffar och jag känner ett enormt stöd. Vi är helt överens där.

– För mig spelar det ingen roll, för mig spelar det roll vad vi pratar om.

Olof Lundh: ”Zlatan bestämde i landslaget – ingen vågade berätta”