Stängs av på livstid – efter attacken mot Anthony Elanga

Foto: TIM ARO/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEE SMITH / BILDBYRÅN

En 21-årig Leedssupporter stängs av från lagets matcher på livstid. 

Detta då han kastat ett mynt på Manchester Uniteds Anthony Elanga. 

– Är det sant? Oh, wow, säger Elanga när han nås av beskedet. 

I våras blev Anthony Elanga målskytt när Manchester United besegrade Leeds i Premier Leauge. Slutresultatet skrevs till 4-2 och i samband med ett av målen träffades Anthony Elanga av ett mynt som kastats in från läktaren och föll ihop i gräset. 

Myntkastaren identifierades som en 21-årig Leeds-supporter. Ärendet överlämnades till polisen och nu har brittisk domstol sagt sitt i ärendet. 

Domen? 

400 pund i böter och tillträdesförbud till Leeds arena i fem år.  Han får inte heller gå på lagets bortamatcher. Även Leeds valde att agera mot 21-åringen och där blev domen desto hårdare då han portas från lagets matcher på livstid, det skriver Yorkshire Evening Post. 

– Är det sant? Oh, wow. Det är väl bra, det sätter ett exempel, inga mer fans kommer göra det han gjorde. Det är bra, säger Anthony Elanga när han får reda på att domen fallit. 

Elanga själv kommer dock inte ihåg händelsen.

– Jag kommer inte ens ihåg, det var ju förra säsongen. Men så länge polisen har tagit hand om det så är det det viktigaste. 

Har fått bättre attityd 

Manchester United fick en tuff start på säsongen och Premiärförlusten mot Brighton följdes upp med ett bottennapp då laget föll med 4-0 borta mot Brentford. Därefter har laget nu fyra raka segrar i ligaspelet. 

– Vi har bara spelat sex matcher, men jag har spelat de flesta så jag är glad. Tränaren är bra med mig, kemin finns i laget, säger Elanga och berättar att den nye tränaren Erik ten Hag gjort stora avtryck på spelarna. 

– Om man ska säga en sak är det vår attityd. Den har blivit mycket mycket bättre. Vi är mer fokuserade och vet vad vi ska göra när vi kommer ut på planen. Vi spelar som ett lag. Jag säger inte att vi inte gjorde det förra säsongen, men vi gör det mer nu.

Tv: Elanga om nya tränaren: ”Ett lag nu”