Janne Andersson intervjuas av Kanal 5. Foto: Kanal 5Janne Andersson intervjuas av Kanal 5. Foto: Kanal 5
Janne Andersson intervjuas av Kanal 5. Foto: Kanal 5
Helt plötsligt dyker spelarna upp i bakgrunden. Foto: Kanal 5Helt plötsligt dyker spelarna upp i bakgrunden. Foto: Kanal 5
Helt plötsligt dyker spelarna upp i bakgrunden. Foto: Kanal 5
Spelarna firar med Janne Andersson. Foto: Kanal 5Spelarna firar med Janne Andersson. Foto: Kanal 5
Spelarna firar med Janne Andersson.  Foto: Kanal 5
Varpå Kanal 5:s studiobord till slut faller samman. Foto: Kanal 5Varpå Kanal 5:s studiobord till slut faller samman. Foto: Kanal 5
Varpå Kanal 5:s studiobord till slut faller samman.  Foto: Kanal 5

Spelarnas kupp mot Janne i direktsändning

Publicerad

Kanal 5 skulle prata om Sveriges avancemang till VM i Ryssland tillsammans med Janne Andersson. 

Då stod alla spelare för en kupp. 

Direkt när sändningen gick i gång sprang spelarna fram och hoppade på förbundskaptenen för att hylla honom. 

Jakob Johansson gjorde det enda målet i dubbelmötet mellan Sverige och Italien. Sverige var illa ute gång efter gång på San Siro på måndagen, men lyckades efter en urstark insats och en del tur avancera till VM i Ryssland. 

Direkt efter slutsignal så utbröt vilda glädjescener bland de svenska spelarna. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

Spelarnas kupp - i live-tv

En stund senare tog Janne Andersson plats i Kanal 5:s studio för att prata om sina känslor efter att han och Sverige blivit VM-klart. 

Då stod spelarna för en kupp. En kupp vi sett förut. 

För två år sedan skickade Zlatan Ibrahimovic Sverige vidare till EM efter playoffspel mot Danmark. Då han stod i Kanal 5:s studio rusade alla spelare fram för att krama om honom. 

I dag fick Janne Andersson den behandlingen. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Vilda firandet i Kanal 5

Alla spelare rusade fram till förbundskaptenen när Kanal 5:s sändning gick i gång. Firandet blev så vilt att Kanal 5:s studiobord föll och experten Hasse Backe med det. 

– En gång är ingen gång, två gånger är tradition, säger Backe när han tagit sig upp. 

– Det kostade en hand, men det var det värt, skämtar Andersson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag