Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarnas kritik: ”Det var inte bra”

Alexander Isak.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Marcus Danielson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jordan Larsson i kamp med Mathias Jörgensen
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Blågult stod för en blek landskamp när man förlorade borta mot ett Danmark med hela 16 spelare borta i covid-19. 

Efter matchen sågade de svenska spelarna sin insats.

– Ingen ville ha bollen, säger Jordan Larsson.  

Det var två B-betonade lag som ställde upp i kvällens match i Köpenhamn som mest kommit att handla om alla de coronafall som drabbat lagen. Danmark saknade hela 16 spelare inför mötet och fick kalla in flera reserver under onsdagen. Ändå var det danskarna som tog en komfortabel 2-0-seger mot ett både uddlöst och chanslöst Sverige.

Sveriges besvikelse efter matchen 

Efter matchen var de svenska spelarna uppenbart besvikna på insatsen.

– Det saknades rörelse och att vi vågar spela oss förbi deras press. Det var en ganska svår matchbild och vi hade inte så mycket bollinnehav. Vi försökte kontra och slå lite längre, säger Alexander Isak, som är självkritisk 

– Jag tycker inte att jag gjorde det bästa av mina chanser. Det var inte en bra insats, säger 21-åringen.

Med flera ordinarie borta öppnade det upp för många spelare att ta chansen. En av dem var Mattias Svanberg som var nedstämd efter slutsignalen.  

– Alla vill visa lite, det kanske blir att man tänker lite mycket på sig själv, säger Svanberg i Cmore, som inte ville skylla lagets insats på de minst sagt kaotiska förebredelserna.

– Det är lika för bägge lagen, det är inget vi kan skylla på, säger mittfältaren.

Jordan Larsson: ”Det var mest långbollar”

Jordan Larsson hade hoppats att få starta men fick började på bänken innan han kom in efter timmen spelad. Från sidan kunde han konstatera att spelet inte alls stämde i den första halvleken.

– Vi skapade inte så mycket och ingen var riktigt där. Ingen ville ha bollen. Det var mest långbollar, om jag ska vara ärlig. Det blir bättre i andra, säger Larsson.

Det danska ledningsmålet kom på hörna i den andra halvleken. En studsande boll skarvades och passerade ett helt svensk försvar till en fri Jonas Wind vid den bortre stolpen som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål.

– Det är självklart ett mål som vi kan göra det bättre på, absolut. Den rinner igen allihopa och petas in vid bortre. Vid andra målet så promenerar de in i straffområdet och har en fri på bortre. Det kan vi också göra bättre, säger Marcus Danielson.

Jens Cajuste: ”Mycket att lära mig”

En av de som missade sin markering var landslagsdebutanten Jens Cajuste. 

– Det är klart att jag har mycket att lära mig. Jag är fortfarande ung. Det har jag inte mycket att säga om. Jag är här för att lära mig, det kommer misstag, säger Cajuste som var mer nöjd med sin andrahalvlek.

– Det är fotboll. Ibland har man lite sämre halvlekar. Det är bara att samla ihop krafterna och köra igen, säger talangen.

I coronasmittade Janne Anderssons frånvaro konstaterade tillförordade förbundskaptenen Peter Wettergren att det var en typisk träningslandskamp. 

– Inställningsmässigt försökte hela laget men fick jobba i passningsspelet och anfallsspelet. Några spelare förtjänar godkänt, säger Wettergren utan att vilja gå in på exakt vilka.

– Det finns alltid saker man kan ta med sig. Framför allt är det en läropeng för för många spelare. Vi har inte så många träningsmatcher där vi kan testa nya spelare, säger Wettergren.