Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas efter matchen: ”Sverige lever på det”

Marcus Berg och Rodri i närkampFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Spanien fixade en poäng och såg till att Spanien är klart för EM. 

Efteråt sågade mittfältaren Rodri det svenska spelet. 

– De lever på att göra mål och sen backa hem, säger han till Marca

– De är nog inte så nöjda där hemma med kryss mot Norge och Sverige, svarar Sebastian Larsson.

Det började bra för Spanien. Sverige var i rejäl brygga de inledande tio minuterna. Robin Olsen fick göra två riktigt svettiga ingripanden och väldigt lite talade för någon svensk framgång där och då. 

Men Blågult arbetade sig in i matchen och gjorde i den andra halvleken det första målet genom Marcus Berg som nickade in en retur. 

Därefter fortsatte Sverige att hålla i ställningarna. Nästan hela vägen ut. Precis i slutet av matchen kunde inhopparen Rodrigo raka in 1-1 från nära håll och se till att Spanien är EM-klart. 

Spanska stjärnan sågar Sveriges spel

Spanjorerna var väldigt glada efteråt. 

– Det var vårt mål att gå till EM och jag är väldigt glad över att vi lyckades med det, säger Dani Ceballos till Marca

Mittfältaren Rodri, till vardags i Manchester City, var också nöjd. Men sågade det svenska spelet. 

– Vi är väldigt glada över att vi fick krysset på slutet, men vi vill egentligen ha mer. Men de lever på att göra ett mål och sen backa hem, säger han. 

Sebastian Larsson slår tillbaka mot spanska orden

En bild som inte delas av Sebastian Larsson. 

– Nej det tycker jag inte. Vi visste att de skulle ha mycket boll, men under långa perioder spelar de ett spel som passar oss ganska bra. De hotar inte, de har boll framför oss. Men sedan är det ett fantastiskt lag, Robin gör några otroliga räddningar vilket vi måste ha. Det känns som att vi också kan göra mer än ett mål i dag, säger han och fortsätter: 

– Det är klart, de är klara för EM och det är viktigt för dem. Men de är nog inte så nöjda där hemma med kryss mot Norge och Sverige, så det är kanske därför.

”Man måste förstå sin plats”

Emil Forsberg håller med Larsson:

– Det gör väl alla lag i världen när man tar ledningen med 1-0 om man ser till vilket lag vi är och vilka Spanien är. Vi försöker kontrollera det, utan att stressa. Man måste förstå sin plats också, vi möter Spanien som är bollskickligt.

Andreas Granqvist:

– Vi blev lite låga men vi möter ett fantastiskt Spanien. Vi snackade faktiskt om det, efter första tio minuterna går vi hårt i press på dem, men de löser det ändå. Då blir det att vi faller djupare. Jag tycker ändå att vi har bra kontringslägen, vi har några nästan-lägen men vi får inte riktigt till det. Till slut blir det en slumpchans på en hörna. Tittar man överlag är det rättvist med 1-1.