Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spanska hyllningen: ”Han är Sveriges hot”

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Spanien beskriver mötet med Sverige som en ”final”.

Då pekar förbundskaptenen Robert Moreno ut Blågults vassaste vapen.

– Tränaren är hotet, säger han.

Spanien var på god väg att vinna över Norge i Oslo efter Saúls ledningsmål i början på den andra halvleken. Där och då var Spanien klart för EM nästa sommar. Men i den 93:e minuten tilldömdes Norge en straff som Joshua King kunde sätta till 1-1.

”Tränaren är hotet”

Nu behöver Spanien ta poäng mot Sverige på Friends arena för att säkra en EM-plats. På måndagens presskonferens frågade SportExpressen den spanske förbundskaptenen Robert Moreno vilken svensk spelare som är det största hotet.

Då lyfte spanjoren fram Janne Andersson i stället.

– Tränaren är det största hotet tillsammans med kollektivet. Tillsammans med spelarna har de lyckats bygga upp ett jättebra lag. Att lyfta ut vissa spelare, det skulle kännas lite respektlöst av mig, säger Robert Moreno.

Spaniens förbundskapten Robert Moreno.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots att det bara räcker med en poäng för Spanien för att ta sig till EM kräver Robert Moreno en maxprestation borta mot Sverige. Han vill att hans spelare ska vinna med stil och på ett visst sätt.

– Vi vet att en poäng är tillräckligt men vi vill vara ett av de sex bästa lagen i Europa för att vara ett av de högst seedade lagen i EM sedan. Skillnaden nu blir att det är många svenska supportrar på läktarna som hjälper laget. 

– Det vore perfekt om vi fick samma resultat som senast men det är annorlunda att spela utomlands. När man spelar på motståndarnas hemmaplan är det folk som hjälper dem att ge allt. Vi får se hur det påverkar i morgon.

Vidare pratar mittfältaren Saúl Ñíguez, som till vardags tillhör Atlético Madrid, vikten av att gå in med rätt inställning mot ett lag som Sverige. 

– Det är en final och vi vill bli klara för EM så fort som möjligt och ta tre poäng i morgon för att få med oss en positiv känsla. Vi vill göra en bra match för att få med oss en positiv känsla framöver, säger Saúl.