Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spanien sågas: ”Saknas talang”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Spanien är illa ute. 

Efter fyra matcher är de tvåa i gruppen, två poäng bakom Sverige med en match mer spelad. 

– Situationen är inte den bästa, säger Sergio Busquets enligt Marca. 

Spanien gick in i VM-kvalgrupp B som storfavoriter. Men fyra matcher in är läget inte så ljust för stornationen. De ha slagit Georgien och Kosovo, men fick ”bara” oavgjort mot Grekland och åkte på torsdagen på en 1-2-förlust mot Sverige på Friends arena. 

Därmed ligger de tvåa i gruppen, två poäng bakom Sverige med en match mer spelad. Den spanska pressen är oroad. 

”En rättvis och smärtsam förlust. Det saknas talang och en målgörare, Qatar ser just nu ut att vara långt borta”, skriver AS.

”Vi är i trubbel”, skriver Marca.

Luis Enrique om de spanska chanserna

Spanien har kvar Georgien (h), Kosovo (b), Grekland (b) och Sverige (h). 

– Chansen att gå vidare beror på Sverige. De måste spela minst en oavgjort och förlora en. Detta samtidigt som vi vinner alla våra. Det kan hända, säger Luis Enrique, som inte var förvånad över hur aggressivt Sverige var i sitt presspel. 

– Jag är inte förvånad över hur de spelade. Men ja, de pressade ganska högt. Det var en svår match. Vi skapade en del chanser och gjorde mål men efter tio sekunder släpper vi in ett onödigt mål. Det förändrade matchen. Jag ser fram emot att se matchen igen och analysera det. Tyvärr släppte vi till för många kontringar.

Jordi Alba: ”Vi förtjänade inte att förlora”

De spanska spelarna är besvikna. 

– Vi förtjänade inte att förlora, vi spelade väldigt bra i första halvlek, men det var inte bra för oss att de lyckades kvittera direkt. De väntade och kontrade väldigt bra. Nu finns det inga fler utrymmen för misstag, säger Jordi Alba till Marca. 

– Det är synd det här. Vi gick för det och när vi spelade bättre fick de sitt andra mål. Gruppen är komplicerad och vi har det inte längre i våra händer. Vi saknade lite tur i dag, men det är många matcher kvar även om vi inte är i den bästa situationen, säger Sergio Busquets till samma tidning.

Gruppvinnaren kvalar direkt till VM i Qatar nästa höst. Den som tar andraplatsen i gruppen går vidare till playoffspel. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset