Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sorgligt att det ska gå så långt”

Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oscar Hiljemark är tillbaka i landslaget efter flytten tillbaka till Serie A. 

I samband med landslagsträningen under måndagskvällen berättar han om kaoset i Grekland och den jobbiga tiden i Italien efter Davide Astoris plötsliga bortgång

– Det har varit några tunga veckor för alla inblandade, säger han.

Oscar Hiljemark blev i somras utlånad till Panathinaikos från italienska Genoa. Detta efter att dåvarande tränaren Ivan Juric berättat att svensken inte ingick i planerna för säsongen. 

Under tiden i Panathinaikos spelade Hiljemark kontinuerligt och gjorde ett mål och tre assist på 16 matcher. Men situationen utanför planen var inte lika optimal. Den svenske mittfältaren var en av de spelare som inte fick ut den lön han blivit lovad. 

– Det stämmer. Och det är sådant som gör att man funderar lite extra i vardagen, men vi får hoppas att det löser sig i slutänden, jag kan inte hänga upp mig på det egentligen men det är klart att det blev lite krångligt när presidenten stack och alla pengar försvann, säger han. 

Hiljemark: "Har inte fått alla pengar"

– Jag har inte fått alla pengar än, det saknas en del. Men nu är jag tillbaka i Italien och det känns jättebra, fotbollen flyter på och jag försöker fokusera på det så har jag bra folk som jobbar med de andra bitarna, fortsätter han.

Förra helgen drabbades den grekiska ligan av en enorm skandal när PAOK:s ägare stormade planen beväpnad med ett pistolliknande föremål i samband med ett bortdömt mål i matchen mot AEK Athen. 

– Det är sorgligt att det ska gå så långt, men jag tror inte att någon annan än han själv hade kunnat bestämma vad som skulle hända. Det får han stå för, det är inte mycket att orda om egentligen. Jag tror att alla förstår att det inte hör hemma på en fotbollsarena, säger Hiljemark.

Det är lite lugnare i Italien? 

– Ja, verkligen. Jag är jätteglad att vara tillbaka. Läget har förändrats i Genoa, så som det ofta gör i fotbollen. De anställde en ny tränare som jag jobbade med i Palermo som gärna ville ha mig, och jag känner förtroende för honom så det blev en väldigt bra lösning för alla parter. 

"Tragiskt att det händer"

I början av mars gick Fiorentinas lagkapten Davide Astori plötsligt bort på ett hotellrum i Udine. Oscar Hiljemarks Genoa var ute på planen och värmde upp inför en match mot Cagliari när beskedet kom och samtliga matcher den dagen blev uppskjutna.

– Vi var tio minuter från matchstart, de gick in och vi förstod inte riktigt vad som hände men sedan fick vi också gå in och vi fick beskedet när vi satt i omklädningsrummet. Jag har några lagkamrater som spelat med honom och två av dem satt precis bredvid mig. Det är tragiskt att det ska få hända, det händer säkert ofta utanför fotbollen och det är hemskt det också, men när det är en spelare som man träffat på och spelat mot så träffar det en lite annorlunda även om jag inte kände honom personligen.

Hur har stämningen i Italien och Serie A varit de senaste veckorna? 

– Det var några tunga veckor för alla inblandade i Serie A, men det känns som att de fick sin tid att hedra honom och han fick ett fint avsked i Florens.