Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka mot kritiken: ”Kommer göra det igen”

Magdalena Eriksson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sofia Reideborn är kritisk mot aktionen.Foto: BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Under torsdagens landskamp knäböjde de svenska spelarna för att stötta BLM-rörelsen. 

Landslaget har fått ta emot massiv kritik för aktionen. Nu svarar Magdalena Eriksson med ett inlägg på Instagram. 

– Vi kommer att göra det igen. Vi är inte problemet, skriver hon. 

Precis innan avspark under gårdagens EM-kval mot Ungern gick samtliga svenska spelare ner på knä i stöttning för Black lives matter-rörelsen som protesterar mot det polisvåld som har drabbat USA. 

Aktionen var planerad sedan länge, men efter handlingen har landslaget fått ta emot massiv kritik på sociala medier, enligt landslagsspelaren Magdalena Eriksson. 

I ett inlägg på Instagram, som hon har döpt till: ”Mina tankar om kritiken vi ha fått för knäböjningen, slår Eriksson tillbaka. 

”Kommer göra det igen”

– Att knäböja var inte ett svårt beslut för oss. Detta var alltid den rätta saken att göra. Vi vet vad vi står för och tror på det. I går knäböjde vi för att för att protestera mot rasism och alla former av diskriminering. Detta är inte en politisk aktion, skriver Eriksson på Instagram och fortsätter: 

– Hat har ingen plats i den här världen och efter att ha tagit emot kritik för detta vet vi bara att det var rätt sak att göra. Och gissa vad... Vi kommer att göra det igen. Vi är inte problemet. Personerna som gör ett problem av detta är tyvärr det!

Reideborn kritisk: ”Man skäms”

Även Zecira Musovic reagerar också efter kritiken. 

– Vi damlandslaget knäböjde i gårdagens match för att vi står för mänskliga rättigheter, allas lika värde. Att ifrågasätta politisk ställning kombinerat med fotboll, är för mig konstigt, skriver hon på Twitter. 

En som har varit kritisk mot aktionen är den tidigare SDHL-målvakten Sofia Reideborn. 

– Visa sig god. Visa rätt värdegrund. Visa rätt politiska åsikter är viktigare än att representera svensk damfotboll på professionellt och värdigt sätt. Man skäms, skriver hon. 

Sverige besegrade Ungern med hela 8-0 efter ett hattrick av Anna Anvegård.