Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slapp rött kort – låg bakom vändningen

Svante Ingelsson kapas. Foto: C More
Ingelsson blev liggandes på planen - men domaren nöjde sig med ett gult kort. Foto: C More

Sverige tappade ledning till förlust med 1-3 hemma mot Irland i kvalet till U21-EM.

Den stora snackisen?

Den irländske segerorganisatörens råkapning av Svante Ingelsson.

– Det är en vansinnestackling, säger experten Jon Persson i C More.

Sverige såg ut att få en fin start på kvalet till U21-EM.

Lagkaptenen Mattias Svanberg snappade upp en boll från Dejan Kulusevski och placerade vackert in 1-0 hemma mot Irland.

– Bollen kommer till mig lite av en slump och jag försöker bara dra den i bortre och den sitter fint, sa Svanberg till C More i halvtid.

Gästerna fick i den andra halvleken chansen från straffpunkten efter svagt försvarsarbete i eget straffområde av samme Svanberg. Där stod dock målvakten Pontus Dahlberg för en mycket stark räddning och Sverige kom undan med blotta förskräckelsen.

– Oj, vilken match han gör, Dahlberg. Enormt stort, vilken målvakt han är, säger experten Jon Persson i C Mores sändning.

Men kallduschen skulle komma.

Efter en rörig situation i det blågula straffområdet kom kvitteringen. Minuterna senare föll Svante Ingelsson till gräset.

Kritiken mot domaren: ”Vansinnigt”

Mittfältaren råkapades av den irländske lagkaptenen Jayson Molumby, som dock klarade sig undan med ett gult kort. Något som blev kraftigt ifrågasatt.

– Hur kommer han undan med det där? Domaren står precis där och ser situationen hur tydligt som helst, säger kommentatorn Mats Lilja.

Experten Jon Persson fyller i:

– Det är en vansinnestackling. Ett tydligt rött kort.

Samme Molumby slog sedan hörnan som föranledde Irlands 2-1-mål i den 87:e minuten.

– Han ska ju egentligen stå inne i duschen, säger Mats Lilja.

Irland vann till slut matchen med 3-1 efter att Tottenhams talang Troy Parrott läckert chippat in slutresultatet på tilläggstid.

– Vi kommer inte upp i vår standard. Vi överlåter ansvaret till andra i stället för att göra det tillsammans. Jag är nöjd över hur vi startade matchen, men det ska ju räcka i 90 minuter, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.