Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräll i den svenska startelvan mot Italien

Från Sveriges startelva mot Holland kvarstår nio spelare, sedan Mikael Lustig är avstängd och Jakob Johansson förpassas till bänken.Foto: / BILDBYRÅN
Albin Ekdal är tillbaka i spel, och startar alltså i stället för Jakob Johansson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Emil Krafth startar för Sverige i stället för Mikael Lustig.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Janne Andersson. 

Albin Ekdal har lämnat klartecken för spel mot Italien - och får han inget bakslag startar han i morgon.  

Samtidigt bjuds det på en liten skräll då Jakob Johansson petas ur elvan till förmån för Sebastian Larsson. Hull-mittfältaren bildar centralt mittfält tillsammans med Ekdal, enligt SportExpressens uppgifter. 

Emil Krafth tar platsen till höger i backlinjen och Viktor Claesson startar till höger på mittfältet. 

I morgon smäller det på Friends arena. 

Sverige tar emot Italien inför en fullsatt Nationalarena där Blågult går för seger för att få med sig ett bra resultat inför returen på San Siro på måndag. 

Janne Andersson har haft en del huvudbry inför matchen i morgon då nyckelspelaren Albin Ekdal har haft skadebekymmer i klubblaget Hamburg. 

Men nu har mittfältaren lämnat klartecken. Han tränade hela den stängda träningen och får han inget bakslag i sin onda rygg startar han tillsammans med Sebastian Larsson på det centrala mittfältet. 

 

LÄS MER: Sverige mot Italien – så ser du matchen på tv. 

Jakob Johansson petas

Det är en liten skräll att Sebastian Larsson går in centralt på mitten tillsammans med Albin Ekdal vilket betyder att Jakob Johansson, som varit en nyckelspelare under hela kvalet, petas. Viktor Claesson går ut till höger på mittfältet, enligt SportExpressens uppgifter. 

Spelarna fick elvan vid spelarmötet under torsdagskvällen.  

- Italien är erkänt bra försvarsmässigt. För vår del är det alltid att vi måste hitta en variation i hur man spelar. Tittar man totalt och de som inte var så bra i kvalet så har vi gjort 26 mål och fördelat de på ett antal spelare.

 - Det är djupledsspel, distansskott och på en väldig massa sätt. Men framför allt handlar det om att vi måste var aktiva i vårt egna spel och det blir en utmaning för oss i morgon,  säger förbundskapten Janne Andersson. 

Hur ser du på startelvan och hur mycket tar du hänsyn till motståndet?

- Nu kan jag nästan hålla ett föredrag om en laguttagning. Men jag väger in många delar i det. Framför allt hur man själv vill spela men motståndet påverkar också och det är lite om hur spelarna är i form och så vidare. Det är en mix av allting och framåt kvällen har det trillat på plats hur jag ska göra. 

- Jag väger in väldigt mycket i en laguttagning. 

SÅ STARTAR SVERIGE

Robin Olsen

---

Emil Krafth

Victor Nilsson-Lindelöf

Andreas Granqvist 

Ludwig Augustinsson 

---

Viktor Claesson 

Sebastian Larsson

Albin Ekdal

Emil Forsberg 

---

Marcus Berg 

Ola Toivonen