Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sköna blundern – måste ordna bussresa för 8000

Alexander Johansson. Foto: Privat.
Marcus Berg firar Sveriges VM-avancemang. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Alexander Johansson, 23, befinner sig i ett lite prekärt läge efter ett Twitterlöfte i oktober. 

Då lovade han att om Sverige slog Italien och tog sig till VM så skulle han bjuda alla som retweetade hans tweet på en bussresa till Ryssland.

I skrivande stund har nästan 8000 personer retweetat hans löfte.  

– Jag ska försöka få till det så bra som möjligt, säger Johansson. 

Den 17 oktober klockan 14:00 så hölls lottningen till VM-playoffet. Sverige fick det på papperet kanske tuffaste motståndet av alla - Italien. 

Alexander Johansson var en av alla som följde lottningen och en av många som inte trodde att Sverige skulle ha en chans mot Italien. Johansson var så säker att han samma kväll bestämde sig för att ge ett löfte. 

https://twitter.com/lelleva/status/920305852871036928

På måndagskvällen satt Alexander Johansson på jobbet och följde dramatiken från San Siro. Han berättar att han inte tänkte ett dugg på sitt löfte under matchen och inte heller direkt efter slutsignalen. 

Men sen började det plinga till ordentligt i telefonen. 

Alexander vädjar om hjälp efter galna löftet

I skrivande stund har nästan 8000 personer retweetat Johanssons löfte, Markoolio har sagt att han kan stå för underhållningen och Johansson befinner sig i en lite klurig situation. 

– Det började som en rolig grej. Jag trodde inte att Sverige skulle vinna och jag slängde i väg den tweeten. Sen var det ju väldigt kul i går när de vann och så tog det här (hans löfte) fart och det är kul. Och man vill ju försöka hålla sitt löfte, men i bakhuvudet så vet jag att man inte kan göra det till 100 procent. För det känns ju lite så där att äventyra sin egen ekonomi resten av livet för att hålla ett löfte man gjort på Twitter, säger Johansson. 

Därför har han vädjat om hjälp till olika bussbolag för att kunna hålla sitt löfte. 

https://twitter.com/LelleVa/status/930200025988247552

– Det kan bli svårt att få med alla 8000. Men självklart vore det kul om något eller några bussbolag hade kunnat stötta eller sponsra det här, så att man kan få till fler bussar. Annars blir det svårt att få till mer än en buss om jag ska ta det ur egen ficka. 

Öppnar för nya löften i framtiden

Just nu har Johansson inte pratat med något bussbolag, men hoppas att det ska lösa sig längre fram. Och trots att han befinner sig i en knivig situation så är det inte omöjligt att han i framtiden lovar extravaganta saker på nytt. 

– Vi får hur det här slutar, men det är kul att slänga ur sig såna där saker. Så det är inte omöjligt att det kommer nånting mer från mig i framtiden. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!