Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skickar signalen att jag och Alex ljuger..”

Robin Quaison.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Alexander Isak och Robin Quaison under segermatchen mot Rumänien.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Alexander Isak.Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN

Rumänien fälldes aldrig för rasismanklagelserna i samband med EM-kvalmatchen mot Sverige. 

Robin Quaison reagerar starkt på det i landslagets program ”Studio Blågult”.

– Signalen de skickar är att jag och Alex ljuger, säger han.

När Sverige mötte Rumänien i Bukarest under EM-kvalets näst sista omgång avbröts matchen tillfälligt under några minuter i andra halvlek. Detta på grund av rasistiska tillmälen som riktats mot Alexander Isak från hemmapubliken. 

Uefa öppnade en utredning, men i december kom besked att Rumänien friades från anklagelserna.

– Jag är fortfarande irriterad på den där situationen. Det är lite fucked up. Det blev en utredning, och det är det som stör mig mest. Jag hörde vad jag hörde, Alex hörde vad han hörde, säger Robin Quaison i en intervju i Studio Blågult. 

Robin Quaisons kritik: ”Inte okej för mig”

Både Robin Quaison och Alexander Isak lämnade sina vittnesmål i Uefas utredning. 

– Uefa frågade oss om situationen och vi berättade vad som hände. Men av någon anledning blev de friade från det här och ingenting hände. I efterhand känns det som att den signalen som de skickar till mig åtminstone är att jag och Alex ljuger.

Han menar också att han och Alexander Isak inte har någon anledning att ljuga.

– Det känns som att de sitter där och tänker att vi ljuger. Ärligt talat. Vi har tagit oss till EM, vad fan bryr jag mig om att straffa Rumänien, vi har redan straffat dem på planen. Men de gör saker som inte är okej, så man måste stå upp för sig själv och säga vad som hänt. Men det känns som att de ser det som att vi ljuger, att vi hittar på, och det är inte okej för mig.