Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandal på Spaniens hotell efter matchen

Skandal på Spaniens hotell efter matchen. SportExpressens Linus Sunnervik om vad som hände på hotellet.
Sheraton Hotell i Stockholm. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Spaniens spelare firar sitt kvitteringsmål på tilläggstid. Ett mål som tog spanjorerna hela vägen till EM. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Ett bråk uppstod på det spanska fotbollslandslagets spelarhotell efter mötet med Sverige.

Enligt uppgifter till SportExpressen hamnade en vän till de spanska spelarna i bråk med hotellpersonal då han ville ta med kvinnor till spelarnas hotellrum på efterfest.

Den 39-åriga mannen är nu misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman.

Spanien behövde ett oavgjort resultat mot Sverige i tisdags för att säkra sin plats i EM-slutspelet 2020.

Efter Marcus Bergs ledningsmål på Friends arena såg chansen ut att glida dem ur händerna – men i 92:a minuten kvitterade Rodrigo Moreno till 1-1, vilket säkrade Spaniens EM-biljett.

Det spanska landslaget firade vilt på planen där de kramades om i grupp. Efter matchen publicerade stjärnorna flera bilder på sina sociala medier där de jublade tillsammans i omklädningsrummet.

Spelarna fortsatte sitt firande under kvällen på en nattklubb i centrala Stockholm och därefter på Sheraton Hotel, där de bodde över natten.

På hotellet uppstod en ordväxling mellan en vän till spelarna och hotellpersonal som utmynnade i ett bråk. 

Bråk på Spaniens hotell efter Sverige-matchen

Enligt uppgifter till SportExpressen ville de spanska spelarna ta med kvinnliga gäster, som de hade träffat under kvällen, till sina hotellrum på efterfest. Det är dock förbjudet enligt hotellets policy om att endast betalande gäster är välkomna.

Vännen till spelarna ska då ha reagerat ilsket och skallat en ordningsvakt och slagit till en i hotellpersonalen i ansiktet. Polis tillkallades till platsen och omhändertog mannen.

Vännen, en 39-årig man, är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och misshandel.

– Jag kan bekräfta att det finns en anmälan om våld mot tjänsteman och misshandel efter en incident på Sheratons adress i Stockholm, säger jourhavande förundersökningsledare Elias Sjöström.

– Incidenten ägde rum vid femtiden på onsdagsmorgonen, men jag kan inte bekräfta om någon gripits eller sitter anhållen.

Det spanska landslaget lämnade Sverige under onsdagen för att resa tillbaka till Spanien.