Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skador oroar – kan ta in en ersättare

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 2–1-seger mot Finland.

Men skadeläget i landslaget oroar fortsatt. 

– Vi kommer se över om vi tar in en spelare, säger Peter Gerhardsson. 

Sverige tog fjärde raka segern i VM-kvalet när man på Gamla Ullevi inför storpublik besegrade Finland med 2-1. 

Damlandslaget är därmed fortsatt obesegrade och leder kvalgruppen. 

Snacket inför handlade däremot om den skadeproblematik som oroat i landslaget med både frågetecken kring Stina Blackstenius och Caroline Seger. Den sistnämnde blev inbytt med drygt femton minuter kvar i matchen mot Finland.  

Hade du kunnat spela mer? 

– Nej, säger Seger.

Peter Gerhardsson förklarade tankegångarna efter matchen. 

– Vi visste att hon hade den här tiden i kroppen. Det blev efter diskussioner med det medicinska teamet ett ganska enkelt beslut att inte spela henne mer tid och kanske riskera något. Och när hon väl kom in fick hon möjlighet att styra för att vi var så överlägsna, säger han. 

”Behövde verkligen det här”

Caroline Seger har inte spelat 90 minuter på över en och en halv månad till följd av en skada. Nu glades hon åt att vara tillbaka på planen. 

– De här minuterna jag fick behövde jag verkligen, det var bästa möjliga plan för min vad också, men otroligt skönt och kul med vinst. Sedan är det ett par dagar där jag får extra träning och kan komma in i det igen och få ännu mer tempo i mig, säger hon. 

– Det var nervöst innan, även om det alltid är det, jag tänkte mycket på om vaden skulle hålla, så det känns väldigt skönt nu. 

Trots ett lugnande besked från Caroline Seger är det fortsatt oroligt inför matchen mot Slovakien på tisdag menar förbundskapten Peter Gerhardsson. 

– Vad gäller Stina Blackstenius så har hon tränat på och stegrat, men ibland handlar det om en konkurrenssituation där man konkurrerar med sina skador ibland. Vi får se hur det ser ut framöver, säger han. 

Gällande Hanna Bennison, som inte fanns med alls i truppen i matchen mot Finland på grund av en förkylning, menar Peter Gerhardsson att läget är bättre. Det är det däremot inte för Wolfsburgs Rebecka Blomqvist som ådrog sig en fotskada tidigare under veckan. 

– Rebecka kommer inte vara tillgänglig till matchen mot Slovakien. 

Kan plocka in ersättare

Och nu menar Gerhardsson att han ser över alternativen att ta in en ersättare. 

– Vi hade en intressant match i Italien i U23 under torsdagen också där det finns en del spelare som vi ska diskutera inför matchen på tisdag. Vi ville avvakta matchen mot Finland och se hur det var med status på spelare, och då antingen ta in spelare från U23 eller från ett klubblag, förklarar förbundskaptenen. 

Han vill däremot inte nämna vilka namn han syftar på. 

– Jag vill prata med deras förbundskapten och sedan även se matchen för att bilda min egen uppfattning. Sedan se vilken position det handlar om, det kanske är en spelare som var bra i deras match men som inte passar i positionen här. 

TV: Fridolina Rolfö om matchen mot Finland

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset