Skadekrisen: Hon missar VM-kvalet

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. För det svenska damlandslaget i fotboll väntar en stormatch i VM-kvalet på torsdag och det hemma i Göteborg mot Finland. 

Men Sverige har skadeproblem – och nu står det klart att Anna Anvegård också missar matchen på grund av en hjärnskakning. 

– Tyvärr är Anna inte spelklar ännu, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

I går samlades det svenska damlandslaget i fotboll i Göteborg för de stundande VM-kvalmatcherna mot Finland och Slovakien.

Men det blir utan flera spelare.

Sedan tidigare står det klart att anfallsstjärnan Kosovare Asllani inte är med. Asllani genomgår just nu rehabilitering efter en knäskada som hon ådrog sig med klubblaget Real Madrid tidigare under hösten.

Och i söndags kom beskedet att Nathalie Björn inte heller kan spela, Evertonstjärnan har även hon under en tid haft skadeproblem.

Nu står det klart att landslaget även får klara sig utan anfallaren Anna Anvegård. 

När samlingen inleddes i Göteborg var det utan Anvegård, hon var kvar hemma i England för att fullfölja rehabiliteringen efter en hjärnskakning.

Nu är det beslutat att Anvegård inte kommer ansluta till samlingen med matcher mot Finland och sedan Slovakien.

– Tyvärr är Anna inte spelklar ännu och därmed kommer hon inte ansluta till vår samling. Hon stannar kvar hemma i klubblaget och fullföljer rehabiliteringen där med sitt medicinska team, kommenterar landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Sverige möter Finland på torsdag i Göteborg och Slovakien den 30:e november i Malmö. Inför det leder Sverige leder sin VM-kvalgrupp med maximala nio poäng efter tre matcher och Finland ligger tvåa på sex poäng.

TV: Kritik mot Ballon d'Or