Landslaget tränar under EM i somras. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNLandslaget tränar under EM i somras. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Landslaget tränar under EM i somras. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Håkan Sjöstrand. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNHåkan Sjöstrand. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Håkan Sjöstrand. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

"Ska försöka att lösa det här nu"

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Damlandslaget i fotboll befinner sig just nu i en konflikt med Svenska fotbollförbundet. Anledningen? Parterna har inte enats om ett nytt avtal.

Damlandslaget har hotat med att bojkotta fotbollsgalan. 

Nu kan det dock finnas en öppning i förhandlingarna.

– Vi ska träffas i morgon, meddelar generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.  

Damlandslaget i fotboll befinner sig just nu i en konflikt med Svenska fotbollförbundet. Under årets gång har parterna inte lyckats nå ett nytt avtal - och landslagskaptenen Caroline Seger berättade under söndagen för Fotbollskanalen att man avser att bojkotta Fotbollsgalan och eventuellt stå över landskampen mot Frankrike 27 november. 

– Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal. Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen, sa Seger till Fotbollskanalen

Frågan har rört upp känslor. Inför Sveriges avgörande match mot Italien riktade landslagschefen Lasse Richt skarp kritik mot damlandslagets agerande.

– Det är respektlöst från den som startat det här. Jag är upprörd, sa Richt till SportExpressen under söndagen.

Beskedet från landslaget

Men nu kan det finnas en öppning i frågan. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand meddelade på måndagsförmiddagen att han kommit överens med Magnus Erlingmark, som företräder spelarna i spelarföreningen, om ett möte i morgon.

– Det gjordes en del utspel här. Utifrån de utspelen så kontaktade jag Magnus Erlingmark, i spelarföreningen, för att fråga om det var något i utspelen som skilde sig i informationen som jag hade fått senast i lördags. Nu ska vi försöka lösa det här. Det har jag fått bekräftat av honom. Vi ska träffas i morgon helt enkelt, säger Sjöstrand.

På mötet kommer bland andra Håkan Sjöstrand och Magnus Erlingmark att medverka. Dock inga spelare.

– Ja, och några till. Inga spelare dock. Det är väldigt viktigt att säga att spelarna valt spelarföreningen som företrädare i den här förhandlingen. Det är en uppgift vi har. Det är bra att man för fram sina åsikter och att man lyfter fram sina aspekter på olika sätt. Det finns ingen dramatik kring det, snarare är det bra. Vår uppgift är att försöka diskutera oss fram och komma fram till en lösning. 

"Många utspel - utan insikter"

Sjöstrand fortsätter:

– Vi pratar om monetära aspekter som pengar. Så är det i sammanhanget, det går inte att bortse ifrån, säger han.

Han menar vidare att den senaste tiden har präglats av en rad utspel, utan insikter från vissa personer som talat om frågan offentligt.

– Det är helt riktigt. För där ser man att det görs så otroligt mycket utspel i frågan. Det har varit mycket åsikter utan insikter. De som har insikter i frågan är vi och spelarföreningen. Vi har samma målsättning, och det är att komma överens. Men i en förhandling så för man diskussioner, det är normalt. Ibland tar det längre tid, säger Sjöstrand. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag