Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Ska försöka att lösa det här nu"

Landslaget tränar under EM i somras. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Håkan Sjöstrand. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

MILANO/STOCKHOLM. Damlandslaget i fotboll befinner sig just nu i en konflikt med Svenska fotbollförbundet. Anledningen? Parterna har inte enats om ett nytt avtal.

Damlandslaget har hotat med att bojkotta fotbollsgalan. 

Nu kan det dock finnas en öppning i förhandlingarna.

– Vi ska träffas i morgon, meddelar generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.  

Damlandslaget i fotboll befinner sig just nu i en konflikt med Svenska fotbollförbundet. Under årets gång har parterna inte lyckats nå ett nytt avtal - och landslagskaptenen Caroline Seger berättade under söndagen för Fotbollskanalen att man avser att bojkotta Fotbollsgalan och eventuellt stå över landskampen mot Frankrike 27 november. 

– Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal. Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen, sa Seger till Fotbollskanalen

Frågan har rört upp känslor. Inför Sveriges avgörande match mot Italien riktade landslagschefen Lasse Richt skarp kritik mot damlandslagets agerande.

– Det är respektlöst från den som startat det här. Jag är upprörd, sa Richt till SportExpressen under söndagen.

Beskedet från landslaget

Men nu kan det finnas en öppning i frågan. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand meddelade på måndagsförmiddagen att han kommit överens med Magnus Erlingmark, som företräder spelarna i spelarföreningen, om ett möte i morgon.

– Det gjordes en del utspel här. Utifrån de utspelen så kontaktade jag Magnus Erlingmark, i spelarföreningen, för att fråga om det var något i utspelen som skilde sig i informationen som jag hade fått senast i lördags. Nu ska vi försöka lösa det här. Det har jag fått bekräftat av honom. Vi ska träffas i morgon helt enkelt, säger Sjöstrand.

På mötet kommer bland andra Håkan Sjöstrand och Magnus Erlingmark att medverka. Dock inga spelare.

– Ja, och några till. Inga spelare dock. Det är väldigt viktigt att säga att spelarna valt spelarföreningen som företrädare i den här förhandlingen. Det är en uppgift vi har. Det är bra att man för fram sina åsikter och att man lyfter fram sina aspekter på olika sätt. Det finns ingen dramatik kring det, snarare är det bra. Vår uppgift är att försöka diskutera oss fram och komma fram till en lösning. 

"Många utspel - utan insikter"

Sjöstrand fortsätter:

– Vi pratar om monetära aspekter som pengar. Så är det i sammanhanget, det går inte att bortse ifrån, säger han.

Han menar vidare att den senaste tiden har präglats av en rad utspel, utan insikter från vissa personer som talat om frågan offentligt.

– Det är helt riktigt. För där ser man att det görs så otroligt mycket utspel i frågan. Det har varit mycket åsikter utan insikter. De som har insikter i frågan är vi och spelarföreningen. Vi har samma målsättning, och det är att komma överens. Men i en förhandling så för man diskussioner, det är normalt. Ibland tar det längre tid, säger Sjöstrand. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!