Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

"Självklart är vi rädda för Zlatan"

Publicerad

Sverige kan möta Danmark i playoff till VM.

Ekstrabladets sportchef Allan Olsen ser Danmark som stora favoriter om det blir en ny grannfejd.

Men ingen har glömt vad som hände förra gången.

– Självklart är vi rädda för att Zlatan ska komma tillbaka och sänka oss igen, säger han.

Det räckte inte hela vägen till gruppseger.

Sverige får nöja sig med playoff-spel efter förlust med 0-2 på Amsterdam Arena.

Nu får det svenska landslaget ta den långa vägen till VM i Ryssland, via ett dubbelmöte med antingen Italien, Schweiz, Kroatien eller Danmark.

Sverige besegrade som bekant just Danmark i playoff till EM 2016, efter att Zlatan Ibrahimovic skickat hela Danmark i pension. Om det blir en ny kvalrysare mellan de båda grannländerna är Danmark storfavoriter att gå till VM, menar Ekstrabladets sportchef Allan Olsen.

– Ja, verkligen. Danmark har ett klart bättre lag med bättre fotbollsspelare. Inte bara för att Zlatan Ibrahimovic inte spelar i det svenska landslaget längre. 

Olsen fortsätter:

– Rent sportsligt skulle det vara bättre att få Irland eller Grekland, men det är klart att matcherna mot Sverige är en dröm för oss rent mediemässigt. Men Christian Eriksen är i sitt livs form och bär Danmark, på samma sätt som Zlatan Ibrahimovic bar Sverige tidigare.

LÄS ÄVEN: Allt du behöver veta inför VM-playoff

Danmarks rädsla: Zlatan

I England snackas det om att Zlatan närmar sig comeback. Orolig för att han återvänder till landslaget också?

Självklart är vi rädda för det. Han kan på egen hand bestämma hur en match ska sluta. Vi har riktigt dåliga minnen från förra gången.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat en fotbollsmatch sen knäskadan som han ådrog sig mot Anderlecht i våras och hans skadestatus är fortsatt höljd i dunkel.

Det har snackats om allt från oktober eller november till december eller januari. De senaste uppgifterna från England gör dock gällande att 36-åringen kan vara tillbaka i Manchester Uniteds startelva till matchen mot Arsenal den andra december.

Playoff-matcherna spelas i november.

Foto: NILS PETTER NILSSON

"Sverige har vuxit sen Zlatan"

Janne Anderssons nybygge har imponerat stort under VM-kvalet och den största skalpen kom hemma mot Frankrike i somras.

Det är så klart Danmark medvetet om.

- Sverige har växt sen Zlatan Ibrahimovic slutade. Fler spelare har klivit fram och tagit mer ansvar. Självklart vet vi om vad Emil Forsberg har gjort i Bundesliga, han är briljant. 

Men Danmark har ett motvapen.

– Ja, vi har ju fått tillbaka Nicklas Bendtner i landslaget nu, säger Olsen.

Just ja, han i Rosenborg?

– Ja.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag