Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sembrandt missar – på grund av corona

Förbundskapten Peter Gerhardsson tog nyligen ut truppen till Algarve Cup, men nu tvingas Linda Sembrant tacka nej.
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Linda Sembrant kommer inte att följa med det svenska fotbollslandslaget till Portugal för att spela Algarve Cup. Detta meddelar Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Anledningen är det coronavirus som har fått stor spridning framför allt i norra Italien och inte minst i Turin där Sembrant spelar med sitt klubblag Juventus.

”Utifrån den information och de rekommendationer som finns i dagsläget har beslutet fattats att låta Linda Sembrant stanna hemma från turneringen i södra Portugal”, skriver förbundet på sin hemsida.

De understryker däremot att Sembrandt inte har uppvisat några symtom av viruset och mår bra. Förbundet har inte meddelat huruvida en ersättare till landslagsbacken kommer att hittas inför cupen i Portugal.  

Tidigare fick även Elin Rubensson lämna återbud efter att ha träffats av en boll i huvudet. Anledningen är oro kring den hjärnskakning hon ådrog sig i höstas.

OS-mästarna Missy Franklin, Michael Johnson och Edwin Moses diskuterar hälsoriskerna med OS i Tokyo efter Coronaviruset.