Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sema och Larsson uttagna i truppen

Ken Sema.
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Sam Larsson.
Foto: STANLEY GONTHA / PROSHOTS BILDBYRÅN

Janne Anderssons landslagstrupp inför kvalturneringen Nations League bjöd på två uppenbara överraskningar.

Sam Larsson och Ken Sema fanns båda med i förbundskaptenens uttagning – plus Bundesliga-succén Robin Quaison.  

SportExpressen kunde tidigare i dag avslöja att Robin Quaison skulle ingå i Janne Anderssons landslagstrupp till träningsmatchen mot Österrike nästa vecka och Nations League-premiären mot Turkiet, som spelas den 10:e september på Friends arena.

Quaison har etablerat sig i tyska Mainz och stod för en assist när man vann i Bundesligapremiären mot Stuttgart i helgen.

Sema och Larsson med i Nations League

Och Quaison är inte den enda skrällen i Anderssons nya landslag. Utlandsproffsen Ken Sema och Sam Larsson finns båda med på listan. 

Ken Sema bytte i sommar svenska Östersund mot Premier League-laget Watford. Sam Larsson spelar sedan en tid tillbaka i holländska Feyenoord. Båda två petades från VM i Ryssland. 

– Båda är avgörande spelartyper med avgörande egenskaper. Ken med sin power, Sam med sin fart. Det är något vi söker hos våra kantspelare, säger Andersson. 

Toivonen slutar i landslaget

I tisdags meddelade Svenska fotbollförbundet att Ola Toivonen valt att avsluta sin landslagskarriär. Men Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Marcus Berg har samtliga meddelat att de tänker fortsätta i Blågult. 

– Min syn på Ola var samma som med andra äldre, jag tycker ni är tillräckligt bra att fortsätta i landslaget, men det måste komma inifrån, säger Andersson.

– Jag kommer inte ringa och tjata på det. Jag talar om min syn och sedan får de komma tillbaka till mig och säga vad de tycker. 

Uefa Nations League är en ny landslagsturnering, som ska ersätta de tidigare träningslandskamperna i Europa. Turneringen börjar i september 2018, och Sverige spelar i B-ligan, i grupp 2. Deras motståndare i gruppen är Ryssland och Turkiet.

https://www.instagram.com/p/BnDyUbDhOKN/?taken-by=swemnt

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta