Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segers kritik: ”Så har det inte varit tidigare”

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Sveriges VM-kvalmatch mot Finland i morgon är utsåld. 

Och det mycket tack vare marknadsföring enligt Sveriges lagkapten Caroline Seger som menar att den biten inte varit tillräcklig tidigare. 

– Så har det inte varit innan. Och syns man inte så finns man inte, säger Seger.

Sverige leder sin VM-kvalgrupp inför matchen mot Finland i morgon på Gamla Ullevi i Göteborg.

Sedan biljettsläppet har 14 500 biljetter varit tillgängliga, och under onsdagsmorgonen stod det klart att matchen är utsåld.

Något som gläder Caroline Seger och de andra svenska landslagsspelarna. 

– Det ska bli fantastiskt kul, det har ju hänt sedan 2013, säger Seger och syftar på hemmamästerskapet det året. 

– Någonstans har vi gjort något väldigt bra som gör att människor faktiskt vill komma hit. 

Den svenska lagkaptenen tror att marknadsföringen kring morgondagens VM-kvalmatch mot Finland till stor del ligger bakom att det är utsålt i morgon. 

– Jag tror att marknadsdelen på svenska fotbollförbundet har gjort ett annorlunda jobb den här gången, säger Seger och berättar att hon och de andra spelarna i laget har kommit med påtryckningar mot förbundet. 

– Det har varit ett arbete som vi har fått vara involverade i sedan tidigare, vi har fått lov att tycka till, det har behövts en förändring. Sedan har det tagit tid, som det alltid gör i fotbollsvärlden. Det krävs förändringar men någonstans får man vänta på att de ska komma. 

”Syns man inte så finns man inte”

Seger menar vidare att de insatser som gjorts inför morgondagens VM-kvalmatch har varit annorlunda än tidigare. 

– De har fixat så gott som hela stan och släppt biljetter tidigt och att folk kan planera. Så har det inte varit tidigare. Det är väldigt mycket bättre nu, och det är sådana punkter som vi har tryckt på. Syns man inte så finns man inte, man måste ju ge det chansen. Det har varit viktigt för oss. 

– Om man inte visar att det finns en match så är det svårt för folk att veta om det. Intresset måste finnas om man ska kunna sälja biljetter. 

”En hunger efter fotboll”

Att Sverige de två senaste åren både tagit VM-brons och OS-silver menar Caroline Seger också bidragit till det stora intresset kring damlandslaget. 

– Jag tror att det har jättemycket att göra med framgångarna. Och det är första gången på länge som vi får ha fullt hus med tanke på pandemin. Det finns en nog hunger efter fotboll, och det är fantastiskt roligt att det är slutsålt. 

TV: Kritiken mot Ballon d'Or

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset