Caroline Seger Foto: Imago SportfotodienstCaroline Seger Foto: Imago Sportfotodienst
Caroline Seger Foto: Imago Sportfotodienst
Caroline Seger Foto: Nils Petter NilssonCaroline Seger Foto: Nils Petter Nilsson
Caroline Seger Foto: Nils Petter Nilsson

Segers fotskada oroar inför OS-kvalet

Publicerad

Caroline Seger är skadad.

I eftermiddag tvingades hon än en gång stå över en klubbmatch på grund av en stukad fot.

Något som skapar oro inför det tuffa OS-kvalet i Holland i början på mars.

– Stukade fötter tar tid, men i nuläget ska jag kunna spela i Rotterdam, säger Seger.

2–9 mars spelas miniturneringen i holländska Rotterdam, som avgör vilket det sista europeiska laget blir till sommarens OS i Rio de Janeiro.

Frankrike och Tyskland är klara. Nu står det mellan Sverige, Norge, Schweiz och Holland om den sista platsen.

Caroline Seger är en av de viktigaste kuggarna i Pia Sundhages landslagsbygge. Är den svenska mittfältaren från Paris Saint-Germain hundraprocentig ökar de svenska chanserna betydligt.

Besväras av en stukad fot

Men Seger besväras för närvarande av en stukad fot. Något som gjorde att hon tvingades stå över dagens ligamatch mot Nimes (PSG-seger med 5–0).

– Jag spelade inte, utan satt på bänken hela matchen. Jag stukade min fot för två veckor sedan, och nu råkade jag ut för en ny stukning, säger Seger till SportExpressen.

Det var i samband med den franska seriefinalen mot Lyon 5 februari, som Seger inte heller kunde medverka.

Hon spelade förra helgen i cupen mot Juvisy, men på träning i veckan som gick stukade Seger foten på nytt.

– Då bestämde vi att jag skulle hoppa matchen mot Nimes. Det kommer ju så många viktiga matcher framöver. Därför ville jag inte chansa i dag och riskera att förvärra något, konstaterar Seger.

På en rak fråga om vi ska vara oroliga för hennes medverkan i Rotterdam, blir svaret ”nej, nej, nej”.

Samtidigt tillägger hon dock:

– Stukade fötter tar tid, men i nuläget ser jag inga problem med att spela matcherna i OS-kvalet.

Nästa lördag, dagen innan landslaget samlas i Rotterdam, har PSG en cupmatch mot Metz. Seger siktar på att spela den.

– Vi har pratat om att jag ska vara med då, så jag får en genomkörare innan jag åker i väg.

Sundhage ska rotera

Pia Sundhage har vid flera tillfällen sagt att hon är tveksam till att landslagsspelarna ska orka spela tre tuffa matcher på åtta dagar – och dessutom på konstgräs.

Ett schema och ett underlag som lär slita rejält på dem som är med.

– Det är klart at det sliter och tar mycket kraft och energi med tanke på att spelschemat är så tätt och att vi dessutom spelar på konstgräs. Det är klart att det inte är optimalt. Men det kanske är några som klarar alla tre matcherna. Vi får väl se, det är bara att hoppas, konstaterar Seger.

Ett utgående kontrakt

Segers kontrakt med PSG går ut i sommar, och rykten vill placera henne i Sverige och i Rosengård.

Har du bestämt hur du gör med din fotbollsframtid?

– Just nu finns det inget att säga överhuvudtaget. Jag har lagt det helt åt sidan med tanke på det viktiga som komma skall. Efter OS-kvalet tar jag tag i den biten igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag