Schelin och Seger om framtiden: "Funderar"

Caroline Seger och Lotta Schelin funderar på framtiden.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Lotta Schelin i Lyon.
Foto: Imago Sportfotodienst

Lotta Schelin vinner med största sannolikhet franska ligan med Lyon.

Caroline Seger och PSG får jaga revansch i den kommande Champions League-semifinalen mellan lagen.

Samtidigt kommer båda stjärnorna närmare beslut om framtiden.

– Den här gången funderar jag på riktigt och tar in olika förslag, säger Lotta Schelin.

Dagen innan damlandslaget samlas i Malmö inför EM-kvalmatchen mot Slovakien på fredag har Lotta Schelins Lyon tagit ett stort steg närmare tionde raka seriesegern.

– Jag tror tyvärr att vi tappat ligan igen. Lyon vann i går mot bra motstånd men vi är kvar i Champions League. Det känns bra, konstaterar Caroline Seger, som spelar i rivalen PSG.

Lotta Schelin skrattar:

– Det är väldigt snällt sagt. Samtidigt är det tre matcher kvar och vi behöver vinna två. Vi måste vara  ödmjuka och ta de på största allvar men normalt sett så vinner vi dem. Det ser väldigt bra ut.

Lotta Schelin: "Har gått enligt planerna"

Och som om inte rivaliteten i franska serien mellan PSG och Lyon vore nog så möts lagen även i den kommande semifinalen i Champions League.

– Vi har en väldigt bra relation. Det är speciellt att mötas i så viktigt skede, där någon av oss går till final. Vi vill av hela våra hjärtan ta sig dit. På planen är vi motståndare och utanför vänner, säger Lotta Schelin.

Caroline Seger kommer snabbt med ett annat svar på hur stämningen är spelarna emellan:

– Skit!

– Nej, den är bra, som vanligt. När man är med klubben så är man med klubben och när man är med landslaget så är man med landslaget.

Lotta Schelin är å sin sida tillbaka efter problem med ljumskarna och spelade sina första minuter sedan OS-kvalet så sent som på söndagskvällen:

– Det har gått enligt planerna, jag har kört stenhård rehab, var tillbaka i träning förra veckan och spelade 35 min. Det kändes riktigt bra. Jag är redo, meddelar stjärnan inför EM-kvalet.

Caroline Seger: "Ska snart ta upp det"

För både Lotta Schelin och Caroline Seger är framtiden oviss - ska de fortsätta proffsäventyret eller vända hem till Sverige.

– Vi får se, jag håller på och funderar och dividerar men ingenting är klart. Den här gången funderar jag på riktigt och tar in olika förslag och känner av, säger Lotta Schelin.

Caroline Seger närmar sig ett beslut:

– Det gör man, mer och mer. Men det är många pusselbitar som ska falla på plats. Det har varit många matcher och kval med landslaget men jag ska snart ta upp det igen.

Ska du träffa din kompis Therese Sjögran, som är sportchef i FC Rosengård, under landslagssamlingen i Malmö? 

– Det tänker jag definitivt göra. Jag har redan planerat in att se Champions League med henne.

Kommer ni prata om en framtid i FC Rosengård? 

– Nej, det tror jag inte. Jag vet vad som finns och vad som finns här hemma. Sjögran har varit tydlig med det och har gett mig utrymme att i lugn och ro fatta beslutet.